Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021
savoiu_ionut

Ionuț Săvoiu despre necesitatea sprijinirii persoanelor defavorizate, abonate ale rețelelor de apă

DECLARAŢIE POLITICĂ

Este necesarǎ sprijinirea cetǎţenilor cu situaţie materialǎ precarǎ care beneficiazǎ de serviciul de alimentare cu apǎ şi de canalizare

Esenţială pentru sănătatea umană, apa constituie una dintre cele mai importante resurse naturale necesare pentru bunastarea economică şi socială. Distribuţia unei cantităţi suficiente de apă de bună calitate pentru consumul casnic, colectarea si epurarea apelor uzate respectand normele de mediu actuale reprezintă condiţii importante pentru un nivel de trai corespunzator standardelor de civilizatie ale Europei de azi.
Programul de Guvernare 2013-2016 menţioneazǎ între obiectivele majore şi continuarea realizarii proiectelor de investiţii pentru modernizarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apǎ, canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate atat in mediul urban cat si rural, in concordanta cu Directivele Europene în domeniu, în vederea respectǎrii angajamentelor europene şi internaţionale.
A devenit deja o problemă curentă faptul ca foarte mulţi utilizatori persoane fizice care nu au venituri sau au venituri mici să acumuleze datorii, ajungând, în cele din urmă, la un blocaj, prin imposibilitatea eşalonării restanţelor la serviciul de alimentare cu apǎ şi de canalizare. Consecinţa tristă înseamnă, de cele mai multe ori, întreruperea sau chiar debranşarea acestor servicii. Inutil de precizat că recuperarea pe cale legalǎ a creanţelor, a dobânzilor, a penalitǎţilor şi a eventualelor cheltuieli ocazionate de executarea silitǎ este extrem de dificilǎ, uneori chiar imposibilǎ.
Raportate la cadrul legislativ existent, autoritǎţile locale nu pot sprijini aceastǎ categorie defavorizată. În acelaşi timp, însă, fǎrǎ identificarea unor soluţii care sǎ sprijine aceste persoane, va exista pericolul ca programele de dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apǎ, canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, susţinute atât de Programul de Guvernare, cât şi de Acordul de parteneriat cu U.E. în perioada 2014-2020, sǎ nu se poatǎ realiza in condiţii de eficienţǎ economicǎ pentru operatorii regionali, fie că vorbim de o mare parte a mediului rural, fie de zonele cu populaţie defavorizată din mediul urban. Pe cale de consecinţă, scǎderea numǎrului de abonaţi actuali, imposibilitatea efectuǎrii de noi branşamente în zonele defavorizate conduce, evident, la creşterea preţurilor unitare şi, tot aşa, la alte debranşări.
Închei prin a spune răspicat că avem nevoie de identificarea unor soluţii concrete pentru soluţionarea acestui deziderat. Dezvoltarea durabilă a furnizării serviciilor de apă şi canalizare nu este un moft. Ea face parte, alături de celelate obiective ale Programului de guvernare (drumuri locale modernizate, şcoalǎ, dispensar medical şi farmacie, ambulanţǎ, iluminat public, bisericǎ, bibliotecǎ şi cǎmin cultural), din pachetul care sǎ asigure un standard minim obligatoriu de civilizaţie şi confort.

Deputat USL Dâmbovița IONUȚ SĂVOIU
Colegiul nr. 7 Titu

19 noiembrie 2013

Distribuie:

One thought on “Ionuț Săvoiu despre necesitatea sprijinirii persoanelor defavorizate, abonate ale rețelelor de apă

  1. Frumoase vorbe!! Ne place!! Dar nu se realizeaza nimic…Pentru ca de fapt nu ne intereseaza poporul,ne intereseaza buzunarul personal,mai iesim cu cate o declaratie de genul asta pe canalele publice,de ochii alegatorilor,pentru ca 99% din timp il dedicam imbunatatirii strategiilor de furat, pentru ca justitia,oricum oarba la politicieni si mafie(sunt cam sinonime cele 2 cuvinte) nu face nimic,cu exceptia duelului la virf(unde este si mult teatru),unde se arunca cu praf in ochii lumii..Asa ca…va urez spor la furat si buzunare cat mai largi domnilor,caci sunt vremuri bune pt dvs! Si nu va mai ganditi asa mult la popor,va dauneaza sanatatii!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media