“Caravana Bunei Guvernări“, la Târgoviște și Potlogi (foto)

Biroul de Consiliere pentru Cetățeni (BCC) Târgoviște, susținut de Asociația “Târgoviște spre Europa”, împreună cu Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni (ANBCC),a organizat astăzi, la Potlogi și Târgoviște, două dezbateri cu membrii ai comunității în care au fost abordate problemele cmunității și posibilele soluții ce ar putea identificate pentru acestea.

Dezbaterile “ Potlogi, participă! Dialog pentru comunitate” și “ Târgoviște, participă! Dialog pentru comunitate” reprezintă un exercitiu al discutiilor constructive și al implicării societății civile și autorităților în identificarea de soluții adecvate problemelor locale.

Cele două evenimente se încadrează în seria de treizeci de evenimente desfășurate de ANBCC în cadrul „Caravanei bunei guvernări și sunt organizate în cadrul proiectului “Participare la puterea a 3-a: probleme locale, soluții inovatoare și comunități implicate!“, proiect implementat de ANBCC în intervalul august 2013-decembrie 2014 și co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsă.

 

Comunitatea din Potlogi, deschisă la dialog
La Potlogi, dezbaterea organizată de ANBCC a fost bine primită de comunitatea locală, cei prezenți la eveniment, elevi, profesori, cetățeni și reprezentanți ai administrației locale prezentând problemele cu care se confruntă localnicii, de la învățământul simultan, lipsa claselor de liceu începând cu anul viitor, lipsa meșteșugarilor, pe cale de dispariție și până la îmbătrânărea populației și problemele din agricultură, sector ce asigură traiul multora dintre ei.

Reprezentanții ANBCC le-au oferit participanților posibile soluții și alternative, dar și vestea bună că vor beneficia direct de implicarea organizației neguvernamentale în rezolvarea directă a acestor probleme dacă localitatea va fi una din cele șase selectate din totalul de 30 participante în cadrul „Caravanei bunei guvernări“.

“A fost o discuție foarte interesantă. Problema învățământului simultan cred că ar trebui să fie rezolvată într-un fel sau altul noi, trecând prin foarte multe comunități am sesizat că această problemă a învățământului simultan există și ar trebui identificate soluții. Am fost foarte bucuros să văd că unii dintre membrii comunității sunt foarte activit pe partea de implicare. Dacă o să selectăm această comunitate și o să lucrăm în Potlogi, sunt convins că o să avem rezultate foarte bune
“, a declarat Ioan Tănase, director ANBCC.

Și Târgoviștea vrea soluții reale pentru problemele comunității

 

Și la dezbaterea organizată în Târgoviște, reprezentanții comunității locale au participat și s-au arătat preocupați de rezolvarea problemelor municipiului, care nu sunt tocmai puține la număr. Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenției Județene pentru Prestații Sociale, Centrului Europe Direct Târgoviște, din cadrul Bibliotecii Județene I.H.Rădulescu, Asociației Salvați Copiii, cu punct de lucru în Târgoviște, Direcției Generale de Asistență Socială, Asociației React Târgoviște, dar și ai Asociației Târgoviște spre Europa.

Fiecare dintre aceștia a prezentat din experiența și perspectiva instituției sau ONG-ului pe care îl reprezintă problemele reale cu care se confruntă Târgoviștea, de la lipsa căldurii în unitățile de învățământ din municipiu în momentul de față, lipsa locurilor de muncă, până la sărăcia extremă și lipsa dorinței de civilizație din cartierele mărginașe.

“Venitul sau bunăstarea fiecăruia trebuie obținute prin muncă, nu altfel“, a fost una dintre părerile exprimate de Daniela Stanca, purtător de cuvânt AJOFM Dâmbovița.

“Noi avem cultura muncii, dar persoanele respective nu o au“, a menționat Sebastian Rădulescu, din partea Asociației “Târgoviște spre Europa”, părere împărtășită și de Cristina Vișan, reprezentantă a Asociației React, care a declarat că la ultimul proiect inițiat de asociație foarte puține persoane s-au prezentat pentru locurile de muncă oferite în cadrul acestuia.

Și Vlăduț Andreescu, managerul centrului Europe Direct Târgoviște a sesizat problema șomajului, dar cu precădere în rândul tinerilor. “dacă ne pleacă tinerii , unde este viitorul nostru?“, a fost una dintre întrebările acestuia, întrebare la care, probabil, vor căuta răspunsuri mult timp de acum încolo cei interesați de soarta comunităților locale.

Informații de background

Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, care asigură, prin Birourile de Consiliere pentru Cetăţeni existente în peste 60 de localități rurale și urbane din țară, accesul egal al cetăţenilor la informare şi consiliere pentru cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor care le revin. Misiunea ANBCC este de a consolida societatea românească, oferind servicii de informare/consiliere şi promovând interesele tuturor cetăţenilor în luarea deciziilor publice.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro