Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Sute de milioane de euro, bani europeni pentru proprietarii de păduri și pentru perdele forestiere, prin PNDR 2014-2020

Proprietarii de păduri vor primi plăți de silvomediu, prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, valoarea bugetului alocat acestui tip de sprijin fiind de peste 100 de milioane de euro.

„Această formă de subvenție pe care   oferim proprietarilor de păduri care nu pot să facă agricultură este pentru a conserva pădurile. Pe lângă această formă de sprijin, avem și ajutorul pentru crearea perdelelor forestiere și împădurire a terenurilor care nu pot intra în circuitul agricol. Avem o sumă de circa 115 milioane de euro pe care o vom pune la dispoziție”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la emisiunea Viața Satului.

Șeful de la Agricultură îi încurajează pe producători să acceseze fondurile pentru crearea de perdele forestiere, deoarece acestea sunt foarte eficiente în protejarea culturilor, mai ales în perioade de secetă.

În cadrul Măsurii 15 Servicii de silvo-mediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, se acordă sprijin pentru deținătorii de păduri din fondul forestier național (FFN) care încheie angajamente de silvo-mediu, care vor contribui la conservarea diversității biologice și protecția solului. (preluare www.stiriagricole.ro).

Rămâne de văzut cât de interesați vor fi agricultorii de aceste măsuri, ultimele sesiuni de depunere, din anii trecuți, de proiecte pe măsura 221, ce viza prima împădurire a terenurilor agricole, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, neavând succes.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media