Solicitarea prefectului de amendare a UAT-urilor și agenților economici, criticată de președintele PSD Dâmbovița

A trecut foarte puţin timp de la învestirea sa în funcţie şi a reuşit să-i enerveze la maximum pe social democraţii dâmboviţeni! Noul prefect al judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa a intrat în colimatorul noului preşedinte al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan. Motivul supărării politice îl constituie declaraţia făcută de prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa, la recenta şedinţă de bilanţ a celor de la ISU Dâmboviţa, când a cerut inspectorului şef al ISU Dâmboviţa să nu mai dea avertismente şi să treacă direct la aplicarea de amenzi contravenţionale agenţilor economici şi unităţilor administrativ teritoriale din judeţ.

Am luat act cu profundă îngrijorare de declarația de ieri, 21 ianuarie, a prefectului județului Dâmbovița de la bilanțul ISU. Spun cu tărie că prefectul județului Dâmbovița, domnul Popa Aurelian a ordonat reprezentanților ISU să termine cu avertismentele și să aplice direct sancțiuni, adică amenzi contravenționale și, cel mai grav, pentru primarii din județul Dâmbovița, indiferent de culoarea politică, care nu s-au prezentat la acest bilanț. Vreau să transmit domnului prefect că primarii, la ora 9.00 (n.n.- la ora bilanțului ISU) au fost în sediul Consiliului Județean, pentru o consultare privind bugetul pe anul 2020, consultare care este stipulată în Legea bugetului, lege care a fost adoptată de Guvernul PNL, guvern pe care dânsul îl reprezintă în județul Dâmbovița. Noi, cei din PSD Dâmbovița, nu vom fi niciodată de acord cu aplicarea unui asemenea mecanism coercitiv. Nu salvăm țara, nu salvăm economia cu aceste măsuri, dimpotrivă, îi aducem pe antreprenori, îi aducem pe primari, pe micii întreprinzători în sapă de lemn. Nu cred că asemenea măsuri coercitive aduc bunăstare în județul Dâmbovița, fapt pentru care ne opunem acestor măsuri pe care prefectul județului Dâmbovița le-a exprimat public la bilanțul ISU”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan.

„30 de UAT-uri din Dâmbovița (98 de localități) nu au nici măcar comitet local pentru Situații de urgență. Un număr foarte mare de școli nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Probabil ca de asta nu au vrut sa fie prezenți la întâlnirea noastră. Anul trecut s-au dat (n.r. ISU Dâmbovița) doar 4 amenzi și 140 de avertisemente. Poate ca e cazul să dați mai multe amenzi” a spus prefectul Aurelian Popa, la bilanțul ISU. Acesta i-a acuzat pe primari de lipsă de respect pentru că nu au participat la eveniment.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro