Se anunță Cod Portocaliu de vânt pentru zona montană a județului

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, mai multe atentionari de tip cod galben si una de tip portocaliu de vreme rea pentru mai multe judete, prelungind si informarea meteo valabila pentru toata tara.

Astfel, informarea de vreme rea valabila pentru toata tara a fost prelungita pana joi la ora 21:00. In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii, temporar vor fi intensificari ale vantului, cu viteze la rafala in general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depasi 60…70 km/h si se vor semnala precipitatii mixte.

Local si temporar in nord, centru, est si sud-est va ploua moderat cantitativ si vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica (averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice). In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp si punctiform 30 l/mp.

De la ora 13:30 pana la ora 21:00 este in vigoare un cod galben de vant si viscol pentru zona montana. In intervalul mentionat, in zona montana inalta, vantul va avea intensificari cu rafale de peste 90…100 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1.700 m, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare si local va fi viscol.

Tot de la ora 13:30 pana la ora 21:00 este in vigoare un cod galben de vant valabil pentru Maramures, Transilvania, Oltenia, sud-vestul Munteniei, unde local si temporar vor fi intensificari ale vantului cu viteze la rafala ce vor depasi in general 55…65 km/h.

De miercuri de la ora 21:00 pana joi la ora 21:00, va fi in vigoare un cod galben de vant si viscol pentru zona montana. In intervalul mentionat, in zona inalta, vantul va avea intensificari cu rafale de peste 90…100 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1.700 m, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare si local va fi viscol.De miercuri de la ora 21:00 pana joi la 21:00 va mai fi in vigoare si un cod galben de vant pentru Maramures si Transilvania, unde local si temporar vor fi intensificari ale vantului cu viteze la rafala ce vor depasi in general 55…60 km/h.

De joi de la ora 06:00 pana la 21:00 va fi in vigoare un cod galben de vant valabil pentru vestul Munteniei, nordul si centrul Moldovei, unde local si temporar vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala cuprinse, in general, intre 55 si 65 km/h, mai ridicate in nordul Moldovei, unde se vor inregistra peste 70 km/h.

De joi noapte de la ora 02:00 pana la ora 21:00 va fi in vigoare un cod portocaliu de vant pentru zona montana inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura, unde vor fi intensificari puternice ale vantului, cu viteze la rafala de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolita.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro