Rovana Plumb, interviu pentru postul de comisar european

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit, luni, 26 august, la Bruxelles, cu eurodeputații PSD Rovana Plumb și Dan Nica, propunerile României pentru poziție de comisar european.

Conform CaleaEuropeană.ro  discuțiile au vizat viziunea politică de guvernare europeană a Ursulei von der Leyen și provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană. După interviurile cu cei doi candidați, președintele ales al Comisiei Europene urmează să-și anunțe decizia.

Președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb este europarlamentar, vicepreședinte al  grupului politic al socialiştilor europeni  din Parlamentul European. Plumb este prima opțiune a României pentru portofoliul de comisar.

Conform prerogativelor existente la articolul 17 aliniatul 6 din Tratatul UE și la articolul 248 din Tratatul de funcționare al UE, președintele Comisiei Europene decide cum este organizată Comisia Europeană. Astfel, Ursula von der Leyen are libertatea de a-și alege, după bunul plac, comisarii și de a stabili ce portofolii creează sau alocă pentru aceștia.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro