Rovana Plumb: “Am fost scoasă din cursă de standarde duble. Voi continuă să apăr drepturile și interesele țării mele”

Distribuie:

Europralamentarul Rovana Plumb a reacționat public după decizia Comisiei JURI de a bloca accesul acesteia la portofoliul tranporturilor din Comisia Europeană. Decizia finală a fost luată în cursul zilei de ieri. Anterior, atât premierul Viorica Dăncilă, cât și colegii europarlamentari din PSD, au transmis mesaje de susținere.

Mulțumesc premierului Viorica Dăncilă și Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au știut cu toții că mi-aș fi reprezentat țara cu profesionalism și demnitate pe tot parcursul mandatului.Mulțumiri speciale tuturor specialiștilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă. Am fost scoasă din cursă de standarde duble și de jocuri politice făcute, din nefericire, și cu ajutorul unor colegi români.” a transmis Rovana Plumb printr-un comunicat de presă.

Președintele PSD Dâmbovița a precizat că își va continua activitatea la Bruxelles ca europarlamentar:  “Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe. Am votul a milioane de români care au susținut PSD la europarlamentare și cărora le mulțumesc încă o dată. Rămân europarlamentar al României și voi continuă să apăr drepturile și interesele țării mele în orice situație.

Despre dublul standard a vorbit și liderul unuia dintre partidele de opoziție, fostul președinte Traian Băsescu: “Consider nepermis, în evaluarea candidaților, să se utilizeze dublă măsură. Candidatul belgian a venit cu dosarul penal după el, dar i s-a închis vineri. Candidata franceză a domnului Macron și a domnului Cioloș a fost anchetată de OLAF, găsită cu bani furați din indemnizație parlamentară. I-a dat înapoi, este în regulă. Și Rovana Plumb a restituit împrumutul. De ce la unul este în regulă, iar la altul nu? Doamne ferește să interpreteze cineva că susțin un candidat al PSD-ului. Dar aici discutăm puțin și de România, nu numai de PSD. Referințele internaționale nu sunt la Rovana Plumb, ci la România. Candidatul României a fost respins. Ceea ce nu este în regulă, atâta timp cât este tratat diferit față de candidați care aveau aceleași probleme.

În această seară, CExN al PSD va stabili care sunt următorii pași pentru desemnarea unui alt candidat pentru poziția de comisar european din partea României.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro