Presa centrală: “Adrian Țuțuianu, un alt pion util Rusiei”. Acuzații de sabotare a intereselor României

sursa foto: facebook Adrian Țuțuianu

Agenții de influență și trolii aflați în solda Moscovei au turat motoarele la maximum în perioada alegerilor europarlamentare, iar campania lor continuă și acum, în preajma desemnării comisarilor europeni“, scrie podul.ro, care remarcă  și faptul că “În această logică pot fi încadrate și atacurile repetate ale lui Adrian Țuțuianu la adresa diverselor inițiative ale României la nivel european, printre care și nominalizările pentru postul de Comisar European.“(VEZI ARTICOLUL)

Ultimul asemenea atac a avut loc în conferința de presă susținută de liderul Pro România Dâmbovița, marți, 13 august.

Semnatarul articolului din podul.ro, amintește episoade extrem de cunoscute opiniei publice precum faptul că “Adrian Țuțuianu  a fost avocat al gigantului rusesc Mechel atunci când s-a făcut achiziția combinatului de la Târgoviște, Mechel fiind controlată de apropiați ai președintelui rus, Vladimir Putin” dar și “episodul în care Țuțuianu era la conducerea ministerului Apărării, România era în discuții avansate cu compania americană Bell Helicopter pentru achiziția unor elicoptere de atac, iar ministrul român trebuie să facă o vizită în SUA. Există speculații că Washingtonul a recomandat ca Adrian Țuțuianu să nu mai meargă în vizită în SUA, fiind de notorietate relațiile sale cu Rusia.” apreciază publicația, care concluzionează: “Prin declarațiile din ultima vreme, fostul ministru al Apărării încearcă doar să strice imaginea României căreia îi diminuează șansele să obțină un post influent de comisar european.”

Poate nu întâmplător, ultimul atac al senatorului Pro România, Adrian Țuțuianu, după o perioadă în care nu a apărut public, a fost direcționat către mandatul de comisar european și propunerea pe această poziție a Rovanei Plumb, în aceeași zi în care surse europene citate de caleaeuropeană.ro spuneau că: “Europarlamentarii Rovana Plumb și Dan Nica sunt propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă către președinta aleasă a Comisiei Europene Ursula von der Leyene, precizând că Rovana Plumb este prima opțiune a Guvernului.” Sursele citate au precizat că portofoliile dorite de România, în ordinea preferințelor, sunt cele pentru mediu, energie și transporturi. ”Cel mai probabil, portofoliul pe care Rovana Plumb îl va urmări va fi cel de mediu. Politica privind mediul va avea o importanță din ce în ce mai mare în următoarea Comisie și în politicile europene”, au susținut sursele menționate, de caleaeuropeană.ro (ARTICOL INTEGRAL)

Nu este nici prima dată când se vorbește public despre legăturile fostului lider dâmbovițean cu Rusia. În 2017, Orban declara: “M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie”  La vremea respctivă, Țuțuianu  a declarat că îl va acționa în judecată pe liderul PNL pentru aceste afirmații.  “Am reprezentat firmele, sunt un specialist în drept comercial, mi-am facut datoria, în conditiile legii, față de clienții mei” a declarat acesta. Nu avem cunoștință dacă există sau nu un proces intentat lui Orban pentru acele afirmații.

Un alt episod, care l-a iritat mult pe Adrian Țuțianu, a fost în cadrul primei vizite  a lui Victor Ponta în calitate de lider Pro România, la Târgoviște.  “Huo, Criminalule”, „Ai fost mână în mână cu rușii”, „Ai vândut țara” au strigat oamenii. Victor Ponta s-a apropiat de aceștia, dar s-a îndepărtat după ce un târgoviștean a început să i se adreseze direct fostului președinte CJD, Adrian Țuțuianu: “Ai zis că faci DN 71! Nu ai făcut nimic…Huo”. Țuțuianu a reacționat jignindu-i pe oamenii nemulțumiți și spunând că îi va chema la poliție. Nici acest lucru nu s-a întâmplat. (VEZI ARTICOLUL AICI). 

Cel mai probabil va urma o nouă reacție  după articolul din podul.ro, publicație care, judecând după articole, nu poate fi catalogată ca apropiată social democraților.

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro