POVESTE DE VOLUNTARIAT: Marcel Titianu, un exemplu pentru studenţi

Distribuie:

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Marcel are 26 de ani şi este din Câmpulung Muscel. Nu vorbeşte prea mult despre sine, dar îi place să-i ajute pe ceilalţi. Face voluntariat în Dâmboviţa pentru că este student al Universităţii Valahia din Târgovişte, Facultatea de Inginerie Electrică, astfel că Târgoviştea a devenit pentru el o a doua casă. 

marcel titianu prim ajutor_600x450 (4)

A venit la Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa în urmă cu 2 ani şi jumătate, iar activităţile desfăşurate alături de ceilalţi voluntari l-au determinat să se implice şi mai mult în acţiunile Societăţii Române de Cruce Roşie. “În primul rând am venit aici pentru cursurile de prim ajutor, iar în al doilea rând îmi place să ajut oamenii care chiar au nevoie de ajutor. Activităţile Crucii Roşii m-au făcut să rămân, deşi unele sunt dificile”, spune el.

marcel titianu prim ajutor_600x450 (1)

Intrând în marea familie care s-a creat la Crucea Roşie Dâmboviţa, s-a ataşat nu numai de valorile pe care instituţia le promovează, ci şi de oamenii de aici, iar acum se ocupă de sectorul Tineret, luându-şi responsabilităţile cât se poate de serios. “Încercăm să încadrăm mai mulţi studenţi. E mai dificil cu studenţii, decât cu elevii”, este concluzia sa.

“Aici învăţăm foarte multe lucruri care ne pot ajuta pe viitor”

Acesta ar fi argumentul cu care crede el că ar putea fi convinşi tinerii să participe la activităţile filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa. De altfel el chiar a fost în situaţia de a pune în practică învăţămintele dobândite aici. “Am ajutat un vecin despre care nu ştiam că e epileptic. M-am întâlnit într-o seară cu el şi a avut o criză de epilepsie. Dacă nu ştiam să acord pimul ajutor, poate aş fi trecut mai departe. Dar ştiam ce aveam de făcut: să-i protejez capul, să-l las să-şi facă criza. După ce a depăşit criza, l-am pus într-o poziţie de siguranţă, am chemat ambulanţa”, povesteşte Marcel Titianu, care a participat la două faze zonale şi una naţională a concursurilor de prim ajutor şi la două tabere de dezaste – una la Cheile Grădiştei, alta în Bulgaria.

marcel titianu prim ajutor_600x450 (2)

“Am răbdare şi îmi place să socializez”

De asemenea, la Crucea Roşie a învăţat multe lucruri practice, despre care crede că îi vor fi de folos în viaţă. “Am învăţat să montez diferite tipuri de corturi, să folosesc bucătăria de campanie, staţia de purificare a apei, generatoare, să montez baloane de lumină etc.” detaliază tânărul.

marcel titianu prim ajutor_600x450 (7)

marcel titianu prim ajutor_600x450 (6)

Activităţie de la Crucea Roşie, chiar dacă sunt constructive, nu sunt întotdeauna şi plăcute. “Experienţele nefericite sunt atunci când ne loveşte dezastrul, cum a fost cazul inundaţiillor. Mergem la oameni cu ajutoare şi acolo vedem oameni necăjiţi. Acestea sunt momentele cele mai grele”, spune Marcel.

marcel titianu prim ajutor_600x450 (5)

marcel titianu prim ajutor_600x450 (9)

Cât priveşte calităţile personale care l-au ajutat pe parcursul celor doi ani şi jumătate ca voluntar al Crucii Roşii Române: “Am răbdare şi îmi place să socializez” – se caracterizează succint Marcel. El nu vrea să întrerupă activitatea de voluntariat şi spune că va găsi o soluţie să o continue atunci când va finaliza studiile şi se va angaja.

marcel titianu prim ajutor_600x450

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “POVESTE DE VOLUNTARIAT: Marcel Titianu, un exemplu pentru studenţi

  • 25 martie 2015 at 21:04
    Permalink

    RESPECT PENTRU VOLUNTARIATUL ROMANESC

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro