POVESTE DE VOLUNTARIAT: Georgiana Zărnescu – “Faci un bine altora şi te ajuţi şi pe tine”

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Andreea Georgiana Zărnescu, în vârstă de 17 ani, elevă a Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, este o persoană responsabilă, căreia îi place să se implice în diverse proiecte şi să ducă la bun sfârşit ceea ce începe. Are rezultate bune şi la şcoală, unde activează de asemenea ca voluntară în diverse proiecte. “Mereu am găsit un echilibru între şcoală şi voluntariat. Nu am renunţat niciodată la ceva pentru altceva”, ne asigură tânăra care anul acesta a câştigat cu echipa liceului locul I la Concursul “Sanitarii Pricepuţi” – faza judeţeană. Elevă la profil Ştiinţe ale naturii, ea îşi doreşte să ajungă medic şi crede că experienţa de la Crucea Roşie îi oferă un plus în această direcţie.

georgiana-zarnescu-crucea-rosie2

“Activitatea de voluntariat m-a dezvoltat pe plan emoţional”

Este voluntar al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa de aproape cinci ani. “Am început să particip la activităţile de aici o dată ce m-am înscris la concursul Sanitarii Pricepuţi. Doamna profesor Stoica, de la Şcoala “I.Al. Brătescu-Voineşti” Târgovişte ne-a recrutat pe mine şi câteva colege în clasa a şasea. Aveam rezultate bune şi eram interesată de domeniul acesta. Încă îi mulţumesc doamne profesoare. Au trceut vreo 5 ani, iar de 3 ani sunt voluntară activă”, spune eleva. A participat la diverse acţiuni şi cel mai mult îi place că lucrează cu oamenii. “Văd diferite situaţii de viaţă şi apreciez mai mult ceea ce am. Activitatea de voluntariat m-a dezvoltat pe plan emoţional. Faci un bine altora şi te ajuţi şi pe tine”, ne dezvăluie ea secretul.

georgiana-zarnescu-crucea-rosie7

La o acţiune de Halloween, pentru copiii cu dizabilităţi

“M-am axat pe problema copiilor care sunt în situaţii dificile”

Georgiana militează pentru un mai mare interes acordat copiilor. “Copiii sunt oamenii mari de mâine şi ar trebui ca societatea să aibă mai multă grijă de ei”, crede tânăra care îşi aduce şi ea contribuţia la schimbarea pe care o doreşte încercând să educe pe cei mici, pornind de la fratele său, Răzvan, despre care puteţi citi aici.

georgiana-zarnescu-crucea-rosie5

Ea a aprofundat situaţiile de risc pentru copii şi soluţiile pentru eliminarea lor. “M-am axat pe problema copiilor care sunt în situaţii dificile. Am fost şi la Olimpiada de Cultură Civică în clasele gimnaziale şi am avut rezultate bune. Am învăţat foarte multe despre situaţiile cu care se confruntă copiii. Am abordat tema violenţei în familie sau a abandonului şcolar la simpozioanele la care am mers. În paralel, activităţile de la Crucea Roşie m-au făcut să înţeleg mai bine că nu ar trebui să ignorăm aceste aspecte” este de părere Georgiana, care şi-a susţinut ideile anul trecut, la Simpozionul Naţional „Probleme majore ale secolului XXI” şi a câştigat locul I. Continuă să-şi susţină ideile şi la ediţia de anul acesta a acestui simpozion şi în faţa celorlalţi, ori de câte ori are ocazia, cu speranţa că poate provoca o schimbare.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro