Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

POVESTE DE VOLUNTARIAT: Răzvan Zărnescu, cel mai tânăr voluntar de la Crucea Roşie Dâmboviţa

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Răzvan Gabriel Zărnescu oferă, la doar 8 ani pe care îi are, un exemplu atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cu o ambiţie şi răbdare de invidiat, el reuşeşte să impresioneze cu rezultatele sale în tot ceea ce face. A venit la Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa în urmă cu aproape un an şi jumătate, alături de sora sa, Georgiana, voluntar cu experienţă despre care veţi putea citi mâine. A fost dragoste la prima întâlnire. “Vin la Crucea Roşie pentru că îmi place să învăţ lucruri noi. Prima oară când am venit aici, am dat mâna cu voluntarii. M-au întrebat cum mă cheamă şi câţi ani am. M-am împrietenit cu ei şi se pare că şi ei cu mine. Sunt mândru că am putut să fac parte din colectiv”, ne mărturiseşte Răzvan.

razvan-zarnescu-crucea-rosie2

Alături de sora sa, Georgiana

razvan-zarnescu-crucea-rosie4

“Sunt curioşi să ştie ce fac aici”

Cunoştinţele de prim ajutor acumulate i-au folosit deja. “Când s-a tăiat la mână bunica, am ştiut ce să-i fac. I-am curăţat rana, am pus cicatrizant şi comprese, apoi am bandajat-o. Iar într-o zi, am vrut să fac sport. Dar tuşeam şi m-am gândit că dacă o să fac sport s-ar putea să am o criză de tuse şi am stat pe bancă”, explică elevul Şcolii “I.Al. Brătescu-Voineşti “ Târgovişte. El are numai calificative de foarte bine, dar aprecierea colegilor şi-a atras-o pentru activitatea de la Crucea Roşie. “Ar vrea să vină şi ei la Crucea Roşie, dar n-au cu cine. Aşa că sunt curioşi să ştie ce fac aici. Chiar şi un pic invidioşi”, crede Răzvan.

razvan-zarnescu-crucea-rosie1

“Vreau să mai rămân la Crucea Roşie şi să-i ajut cu tot ceea ce pot”

El a participat la mai multe activităţi caritabile, chiar a donat haine şi jucării, fiind impresionat de soarta nefericită a unor copii. “Am fost la centrul de copii de la Găeşti. Vreau să mai rămân la Crucea Roşie şi să-i ajut cu tot ceea ce pot”, ne-a împărtăşit cu lacrimi în ochi micul voluntar. Pentru implicarea sa, a fost desemnat să citească principiile Crucii Roşii la Adunarea Generală din 10 martie. A făcut-o fără emoţii. “Mi se pare chiar foarte uşor tot ce fac la Crucea Roşie”, ne asigură el.

razvan-zarnescu-crucea-rosie3

“Chiar nu ştiu de unde am moştenit talentul”

Copil model, lui Răzvan îi place să ajute oamenii şi de aceea se gândeşte că ar putea alege cariera de medic. Dar la fel de bine consideră că i s-ar potrivi şi meseria de pictor. “Am răbdare şi îmi place să lucrez cu mâinile”, spune copilul care a învăţat singur să croşeteze, să facă goblenuri, origami, quilling, breţări din aţă. “Chiar nu ştiu de unde am moştenit talentul pentru astea. Am învăţat singur, de pe youtube”, spune el. Lucrează în timpul liber şi dacă nu îi place rezultatul, o ia din nou de la zero. Oferă ceea ce realizează celor apropiaţi. Cât despre ce-şi doreşte el: “Vreau sănătate”, este dorinţa sinceră a lui Răzvan Zărnescu.

razvan-zarnescu-goblen

razvan-zarnescu-origami

razvan-zarnescu-pictura

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media