La Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJUT: 13,5 medici din necesarul de 27

A crescut gradul de ocupare… cu medici la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte! Dacă până nu demult Departamentul de Urgenţe funcţiona la limita de avarie cu doar 9 medici, în prezent în cadrul acestui serviciu de urgenţă lucrează 13,5  medici, unul dintre aceştia fiind angajat cu  jumătate de normă. Nu este mai puţin adevărat că Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte mai are nevoie de încă pe atât, respectiv de 13,5 medici, pentru că necesarul deja aprobat este de 27 de posturi.

„În medicina de urgenţă au fost într-adevăr probleme destul de semnificative. Necesarul  la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT) a revenit la 27 de medici,  pentru posturile aprobate. Faţă de 9 posturi de medici ocupate anterior, în prezent la UPU s-au ocupat 13 posturi şi încă o jumătate de normă, deci 13,5 posturi de medici sunt ocupate.

În momentul de faţă avem vacante numai 13 posturi şi o jumătate de normă, deci numărul posturilor vacante a scăzut de la 19 la 13,5. Pot să vă spun că la UPU lucrează 8 medici şi jumătate de normă care au specialitatea  medicină de urgenţă, 2 medici de specialitate pediatrie, 1 medic rezident de anul  V pediatru, iar din afara unităţii deservesc UPU SMURD 3 medici care fac gărzi la UPU SMURD”, a menţionat  purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), dr. Elena Firoiu.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro