Ionuț Vulpescu: „ Amestec de amatorism şi rea-voinţă! Institutul Cultural Român practic şi-a încetat existenţa”

Deputatul Ionuț Vulpescu, fost ministru al culturii, reclamă un haos administrativ fără precedent în ceea ce privește funcționarea Institutului Cultural Român. Din 1990, Fundaţia Culturală Română, ulterior Institutul Cultural Român are ca misiune promovarea culturii române în străinătate, existând 18 reprezentanţe ale institutului în lume. În prezent, mandatele celor care conduceau instituția au expirat în luna aprilie și nu există preocupare pentru stabilirea unei noi conduceri.

Din cauza unui amestec de amatorism şi rea-voinţă, Institutul Cultural Român practic şi-a încetat existenţa. (…) Deocamdată Legea de funcţionare a institutului, Legea nr. 356/2003 funcţionează, este în vigoare. Nimeni nu împiedica, până la urmă, să aibă loc audieri pentru o nouă conducere a institutului. Numai că, aşa cum s-a tot promis o nouă lege de funcţionare a institutului, la adăpostul acestui discurs infinit despre reformă, uite ce înseamnă reformă în cultură, uite ce înseamnă reformă în ultimul an, în ultimul an şi jumătate, şi în acest moment o instituţie reprezentativă, aşa cum este Institutul Cultural Român, are nevoie de ajutor

Am văzut că este o lege despre care se vorbeşte, ca institutul să fie subordonat Secretariatului General al Guvernului sau prim-ministrului. E cea mai instabilă funcţie din România.

Dacă vrem ca Institutul Cultural Român să funcţioneze în zodia asta, a instabilităţii, sigur, poate fi o soluţie. Nu tutela este importantă – pe institut, ci o nouă echipă, o echipă care să fie stabilă şi resurse care să fie alocate pentru derularea programelor.” a precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Anul acesta Institutul Cultural Român a lipsit de la evenimentele prilejuite de Ziua Europei.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro