Interviurile Gazetei: Nicoleta Alecsandrescu, directorul Școlii Picior de Munte, despre concursul de ocupare a funcțiilor de directori

S-a încheiat concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli, dar subiectul încă este unul de actualitate. Din acest motiv, am ales să stăm de vorbă cu unul dintre directorii dâmbovițeni, care a trecut cu bine prin emoțiile acestui concurs. Nicoleta Alecsandrescu, directorul Școlii Nr.2 Picior de Munte, Boboci, Dragodana, spune că a privit acest concurs ca pe  o provocare, peste care a reușit să treacă, prin efort susținut și o pregătire riguroasă.

Cum a fost acest concurs de ocupare a funcțiilor de directori în școli pentru dumneavoastră?

-Am abordat acest concurs din perspectiva omului de școală care, pătrunzând în sistemul de învățământ și acumulând experiență profesională, a descoperit că deține și că a dobândit competențele necesare conducerii unei școli.

-Concursul de ocupare a posturilor de director de școală a fost unul controversat, iar unele voci spun că întrebările de la proba scrisă au fost mult prea ușoare. Care este părerea dumneavoastră?

Era de așteptat ca un asemenea eveniment, de mult anunțat, să declanșeze fenomenul vocilor împărțite și să fie însoțit de controverse.

Un candidat concentrat, stăpân pe sine, focalizat, putea obține rezultatul dorit, răspunzând la întrebările de la proba scrisă, al căror nivel de dificultate nu poate înclina balanța nici către greu, nici către ușor.

Dacă există semne de întrebare, incertitudini, cu siguranță specialiștii care elaborează metodologiile vor ține seama de acestea pe viitor.

-Conducerea IȘJ Dâmbovița declara înainte de organizarea concursului că era nevoie de organizarea acestui concurs, pentru a oferi legitimitate directorilor. Dumneavoastră credeți că era nevoie de organizarea acestui concurs?

Mă raliez opiniei reprezentanților Inspectoratului Școlar Dâmbovița, care au gestionat într-o manieră exemplară și transparentă procedura de organizare și desfășurare a concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Echipele, comisiile, în fond, oameni implicați, au dovedit înalt profesionalism, responsabilitate, răbdare. S-au înlăturat, astfel, suspiciunile în legătură cu modul în care unii directori au ocupat funcțiile.  Și da, era nevoie de acest concurs, pentru a oferi legitimitate, încredere și motivare directorilor, responsabilitate totodată.

-Ce proiecte aveți pregătite pentru perioada care urmează la școlile din Dragodana?

-După cum am prevăzut în PDI, avem în vedere pentru perioada următoare asigurarea calității educației oferite de unitatea noastră de învățământ, aplicarea unui management educațional eficient, performant, atragerea de finanțări în bugetul-propriu, dezvoltarea dimensiunii europene a școlii, prin implicarea în proiecte și parteneriate locale, județene, naționale și europene.

S-a încheiat concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli. În Dâmbovița, au rămas vacante 79 de posturi


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro