Festivaluri de muzică populară la Cândești și Aninoasa

Județul nostru a sărbătorit astăzi, 8 noiembrie 2019, folclorul românesc, prin festivalurile de muzică populară organizate în două localități dâmbovițene.

Căminul cultural din satul Dragodănești a fost gazda unui eveniment devenit deja tradiție – Folcloric „Rodica Bujor”, dedicat apreciatei interprete de muzică populară Rodica Bujor, originară din județul Dâmbovița.

Organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, în parteneriat cu Primăria comunei Cândești, spectacolul, care se află la cea de-a patra ediție desfășurată în comuna Cândești, a reunit pe scenă artiști de renume, cum ar fi: Crenguța Constantinescu, Georgiana Oprea, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gabriel Dumitru și solistele Orchestrei Populare Chindia, dirijată de Ionuț Dumitrescu, care a asigurat acompaniamentul pe întreaga durată a festivalului.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis urările sale de bine tuturor dâmbovițenilor ce își aniversează onomastica astăzi și i-a asigurat pe cei prezenți că instituția pe care o reprezintă va sprijini în continuare organizarea de evenimente muzicale, care să reunească renumiți artiști români și să păstreze vie amintirea unor mari nume ale scenei muzicale dâmbovițene și naționale.

În comuna Aninoasa, a avut loc spectacolul extraordinar „Comori de cântec muntenesc”, inclus în programul celei de-a XVII-a ediții a „Zilelor Culturii”, desfășurată în perioada 6 – 8 noiembrie 2019.

În cadrul spectacolului, au evoluat îndrăgiți interpreți de muzică populară și nu numai, precum: Simona Dinescu, Nicoleta Vasile, Ileana Pavelescu, Gheorghe Ciucioiu, tenorul Florin Georgescu, Vlad Miriță, Mirabela Grigorescu. Pe scena Centrului Cultural Aninoasa, spre încântarea tuturor spectatorilor, a evoluat și ansamblul folcloric „Vestitorii Aninoasei”.

Adresându-se celor prezenți, președintele Alexandru Oprea a spus: Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră în această seară. Celor care sunteți sărbătoriți astăzi vă doresc să

vă bucurați de viață, de cei dragi dumneavoastră. (…) Mă bucur că aici, la Aninoasa, este o oază de cultură și se pare că exemplul dumneavoastră este urmat și de alți primari dâmbovițeni, ceea ce îmi reconfirmă faptul că avem foarte multe lucruri de oferit în județul Dâmbovița, inclusiv din punct de vedere cultural-artistic. Vă felicit că ați ajuns la cea de-a 17-a ediție și sper să continuați mult timp de acum înainte! Mult succes!

De momentele artistice de astăzi s-au bucurat, alături de publicul numeros, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița – reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Luciana Cristea-, inspectorul școlar general Cristina Stroe, parlamentarii dâmbovițeni Carmen Holban și Corneliu Ștefan, primarul comunei Cândești, Georgeta Popa, primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, reprezentanți ai autorităților locale din cele două comune.

          Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro