Dâmboviţa: Salvarea culturilor agricole stă în ploaia anunţată pentru sfârşitul acestei săptămâni

  • „Avem speranţe pentru încă nu s-a ajuns la coeficientul de ofilire al plantelor…”directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Viorel Cigăran.

Chiar dacă seceta pedologică face ravagii în toată ţara, cele mai afectate culturi fiind cele însămânţate în toamnă, respectiv grâul, orzul, orzoaica şi rapiţa, în judeţul Dâmboviţa deşi sunt motive de îngrijorare specialiştii spun că încă nu s-a ajuns la coeficientul de ofilire al plantelor! Acesta este motivul pentru care conducerea Direcţiei Agricole Dâmboviţa îşi pune mari speranţe în ploaia anunţată deja pentru  sfârşitul acestei săptămâni, care ar putea fi salvatoare pentru agricultură. Acum rămâne de văzut dacă meteorologii au prognozat bine şi dacă ploaia mult aşteptată va fi îndestulătoare pentru culturile agricole care au nevoie de multă apă.

 „Şi noi avem motive de îngrijorare din cauza secetei, dar avem şi speranţe pentru încă nu s-a ajuns la coeficientul de ofilire al plantelor ceea ce înseamnă că ploaia care a fost anunţată pentru sfârşitul acestei săptămâni ar salva situaţa. Mă refer la toate culturile, nu numai la cea de grâu, pentru că la momentul acesta 90% din culturi sunt deja înfiinţate, şi culturi de toamnă şi culturi de primăvară. Deci ploaia anunţată ar putea fi salvatoare pentru tot.

Suntem spre finalul campaniei de însămânţări, floarea soarelui este undeva pe la 14.000 ha, deci este aproape încheiată, porumbul a fost însămânţat din estimările noastre cam 70% până la ora asta. La porumb noi am estimat pentru anul acesta în jur de 65.000 ha şi au fost semănate circa 40.000 ha. Culturi întoarse am avut în primăvară, 350 ha de rapiţă. La momentul acesta, din informaţiile noastre, ar mai fi fost întoarse acum câteva săptămâni circa 10 ha de rapiţă. Aceste suprafeţe de rapiţă întoarse au fost cultivate cu precădere cu porumb”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Viorel Cigăran.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro