DÂMBOVIȚA: Adolescentă agresată de tată după ce ar fi furat! Tentațiile și lipsa mamei, posibile cauze?! 

Pe măsură ce li se dă mai mult control asupra vieții lor, unii adolescenți pentru a arăta cât sunt de rebeli sau pentru că sunt furioși, doresc atenție, ori din cauza stresului de acasă, de la școală sau provocat de grupul de prieteni o iau pe căi greșite. În alte cazuri, adolescenții fură pentru că nu-și permit să plătească pentru ceea ce au nevoie sau își doresc, de exemplu, pentru a putea purta obiecte de firmă, care sunt considerate componente definitorii ale personalității fiecăruia, sau pentru alte tentații. O componentă importantă este și lipsa din viața lor a unuia dintre părinți.

Cumulate pot afecta iremediabil relațiile de familie între copii și părinți. Recent o adolescentă de 16 ani din Mănești a fost pedepsită cu brutalitate de către tatăl său pentru că ar fi furat 100 de lei din locuință. S-ar părea că nu ar fi fost prima dată. Tatăl crește singur doi copii, după divorțul de soția sa care a plecat în străinătate și a abandonat familia.

Bărbatul a primit un Ordin de restricție provizoriu, din cauza leziunilor provocate minorei, iar adolescenta a fost încredințată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Rămâne însă problema relațiilor de familie în familiile monoparentale și ajutorul real pe care statul îl oferă acestor părinți singuri care ajung să vadă violența ca soluție afectând viața lor și a copiilor, în egală măsură. La fel ca și sprijinul dat copiilor cu un singur părinte, evident afectați emoțional prin lipsa prezenței unuia dintre ei, adesea plecați de acasă pentru bani, bani care devin reper de existență și pentru adolescenți. Și duc la cazuri ca acesta…


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro