Chindia revine pe teren în iunie! Nu știm dacă pe Ilie Oană sau în…Antalya…Vezi variante

Fotbalul rămâne în continuare paralizat în România. Mulți s-au gândit că odată cu ridicarea restricțiilor, pe 15 mai, se poate relua activitatea sportivă, totuși nu vor avea loc adunări publice. Se pot lua în calcul reluarea jocurilor, dar fără spectatori. 8 runde mai sunt de disputat din play-off, cât și 12 din play-out-ul Ligii 1. Vestea oarecum bună e că echipele se vor putea reuni pentru a se reacomoda cu efortul, încă de la jumătatea lunii mai, când majoritatea restricțiilor vor fi ridicate.

După o perioadă de 4 săptămâni, Liga 1 se poate relua în luna iunie, meciurile putând fi disputate într-un ritm alert, cu etape intermediare, pentru a recupera timpul pierdut dar și pentru a nu devansa următoarele competiții interne și continentale, astfel pe 20 iulie play-off-ul trebuie finalizat, pentru a transmite către FIFA echipele participante în cupele europene.

Variantă utopică propusă de LPF, care propune disputarea meciurilor rămase din acest sezon competițional în…Antalya, pe motiv că riscul de infectare este mult mai redus. Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, nu a arătat o poziție de împotrivire, dar a menționat că e nevoie de o aprobare FIFA în acest sens. Desigur, ar implica și un acord între FIFA, UEFA, FRF, LPF, conducătorii cluburilor, Federația de Fotbal a Turciei, care probabil a fost consultată, cât și a unui factor important, deținătorul drepturilor tv.

Sunt tot felul de planuri conturate, cu măsuri de siguranță, testări ale fotbaliștilor și staff-urilor atât în țară cât și în Turcia, interzicerea spectatorilor, cu excepția reprezentanților presei. Potrivit ar fi un plan pentru desfășurarea în condiții de siguranță a meciurilor în România, nu în Turcia. Riscul de infectare este același, chiar dacă toate meciurile se vor desfășura într-un perimetru restrâns. Nu vrem să luăm în calcul prezența unei singure persoane infectate într-un astfel de perimetru aglomerat, având în vedere că va implica personal auxiliar. Turcia a depășit 100.000 de cazuri de infectare, de 10 ori mai mult ca România, fiind, ce-i drept o țară cu alte dimensiuni și densitate.

Dacă autoritățile ar fi fost mai eficiente, cu măsuri clare, cum ar fi izolarea instituționalizată a tuturor celor care au pătruns în țară, probabil deja ne bucuram din nou de viața normală de zi cu zi, implicit de fotbal. Așteptăm să revedem Chindia pe teren…fie și de la televizor…dar pe Ilie Oană.

BMG


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro