ALERTĂ: DSV a confiscat 1000 de kg de gălbenuș de ou, otrăvite cu insecticid

Alertă alimentară după ce DSV Timiș a confiscat 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu insecticidul Fipronil, provenit din Germania. Fipronilul a fost introdus în fermele avicole de compania olandeză, Chickfriend, pentru tratarea păduchilor roşii, un parazit care afectează găinile. Insecticidul ar fi fost cumpărat în 2016 de Chickfriend, alături de furnizorul belgian Poultry Vision, de la compania românească Farmavet, potrivit unei facturi publicate de The Black Sea. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Săptămâna trecuta, în Olanda, unde au fost închise 180 de ferme. Criza s-a răspândit rapid în Germania, Elveția, Suedia, Franța și Marea Britanie, unde milioane de ouă provenind din Olanda au fost retrase şi distruse.


Albușurile contaminate nu au ajuns pe piața românească, fiind găsite în depozitul firmei care le-a importat. Ele vor fi distruse de inspectorii DSV. În acest moment, toate direcțiile județene sunt în alertă.

Conform Agrepress,  Organizația Mondială a Sănătății clasifică fipronilul printre substanțele chimice cu ”grad de pericol moderat” la om, pornind de la testele pe animale. Nu are un efect cancerigen dovedit dar, în doze mari, poate provoca tulburări neurologice și vărsături.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca