Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) – Declarație politică pe tema șoselei de centură și a pasarelei de la Găești

Distribuie:

Declarație politică

 

”Cetățenii orașului Găești au dreptul la civilizația anului centenar – șoseaua de centură și pasarela peste calea ferată”

Cetățenii din orașul Găești au semnalat de nenumărate ori ratarea anilor 2011-2018 privind obiectivele de investiţii, printre care se numără atât proiectul “Modernizare DN 61, Ghimpaţi-Găeşti km 0+000 – km 78+529” (care include și modernizarea pasarelei peste calea ferată), proiectul “Modernizare DN 72A, Târgoviște – Câmpulung, km 5+379 – km 64+110”, precum și „Varianta de ocolire Găeşti”, toate dinjudeţul Dâmboviţa.

Ultima investiție nominalizată anterior este prevăzută și acum în Masterplanul de transport, însă structurile centrale și locale competente în materie (Ministerului Transporturilor, CNAIR, autorităţile locale etc.) nu au făcut nimic pentru demararea investiției. Așa a fost compromis cel mai mare proiect de investiții în transport din județul Dâmbovița.

De ce nu are încă centură ocolitoare orașul Găeşti?

În Găești se intersectează trei drumuri naționale: DN 7 București – Pitești, DN 72 Găești – Târgoviște – Ploiești și DN 61 Găești – Autostrada A1 – Ghimpați. Traficul din oraș este infernal, iar Găeștiul este sufocat de traficul greu. Accidentele de circulaţie, îndeosebi unde sunt angrenate mijloace auto de mare tonaj, sunt extrem de frecvente și au caracter grav.

Proiectul „Varianta de ocolire Găeşti” a fost în sarcina guvernanţilor PSD și a CNAIR, iar realizarea lui  – cu termen 2015 – ar fi însemnat decongestionarea traficului în zona centrală a oraşului Găeşti, dar şi o importantă dezvoltare economică, cu crearea de locuri de muncă pentru cetăţenii din tot sudul judeţului Dâmbovița.

După ce indicatorii tehnico-economici ai lucrării au fost întocmiți încă din 2009 și aprobaţi prin Hotărârea de Guvern nr. 157/2011, proiectul a fost inclus în Strategia CNAIR, iată că PSD și mai nou partidele cu interese în zonă, au reuşit contraperformanţa să “îl îngroape” fără explicaţii.

Privind consolidarea pasarelei de pe DN 61 Găești – Autostrada A1 – Ghimpați, nu s-a făcut nimic.

Pasarela peste calea ferată este într-o stare deplorabilă, are “bulină roșie”, prezintă lipsuri în elementele de siguranță a traficului, fisuri în structura de susţinere etc. Investiția este înscrisă în programul CNAIR la nr. crt. “66 – Modernizare DN 61,Ghimpaţi-Gaeşti km 0+000 – km 78+529/CNADNR (CNAIR acum), Admis”.

Se vrea modernizare și nu consolidare, cu fonduri de stat sau parteneriat public-privat în locul fondurilor europene!

Proiectul ce include pasarela peste calea ferată face parte din lista proiectelor CNAIR capitolul Drumuri Nationale in pregatire,  lungimea totală  = 67,197 km; lățime platformă  = 9,00 m; poduri reabilitate  = 14 buc, poduri noi  = 8 buc.

Vă rog să observați în continuare diminuarea proiectului!

Ministerul Transporturilor, CNAIR, administrațiile centrale și locale nu văd micșorarea lungimii și prevederea recalculării costurilor lucrării?

Și atunci întrebăm: de ce nu au fost atrase fonduri europene pentru ducerea la îndeplinire a acestor lucrări de investiții?

De ce nu au făcut nimic autoritățile centrale și locale în demararea proiectelor?

Avea dreptate comisarul european Corina Crețu, atât de dezaprobată de guvernanții actuali!

Nu vor!

Este de interes o revenire în atenția publică a acestor necesități?

Sigur DA!

PSD Dâmboviţa a pierdut, pe rând, toate aceste investiţii mari pentru judeţ.

Ca orice politicieni ale căror unice ambiţii se rezumă la manipularea oamenilor îngenunchiaţi de sărăcie şi neputinţă, liderii PSD+ALDE nu-şi pot trece în palmares nicio realizare notabilă în Găești. În schimb, cu concursul intereselor transpartinice, au ţesut o incredibilă strategie în care la loc de cinste se află minciuna, ameninţarea, presiunea politică şi promovarea incompetenţei.

Personal mă voi implica în readucerea în circuit a proiectelor de investiții inclusive în transporturi, benefice județului Dâmbovița, printre care: proiectul „Varianta de ocolire Găeşti”, proiectul “Modernizare DN 61, Ghimpaţi-Găeşti km 0+000 – km 78+529” care va include și consolidarea (nu modernizarea) pasarelei peste calea ferată, proiectul “Modernizare DN 72A, Târgoviște – Câmpulung, km 5+379 – km 64+110” etc.

Sper ca edilii orașului Găești să nu se opună acestor demersuri și proiecte.

Solicit așadar tuturor colegilor parlamentari de Dâmbovița care consideră că încă reprezintă interesele dâmbovițenilor, să acționeze ca atare.

Cu ferma convingere că vor cumpăni cu mare atenție asupra acestor subiecte, vă rog stimați colegi să primiți expresia deplinei mele considerații.

 

 

Dumitru Lupescu,

 

Deputat USR în Circumscripția

Electorală nr. 16 Dâmbovița

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) – Declarație politică pe tema șoselei de centură și a pasarelei de la Găești

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro