Neamunit Târgoviște continuă recondiționarea monumentelor ridicate în cinstea eroilor căzuți pe fronturile de luptă!

Într-o dimineață rece din data de 17 noiembrie, un grup de voluntari ce fac parte din Asociația Neamunit, filiala Târgoviște, s-au deplasat la Costeștii din Deal, comuna Produlești, pentru a recondiționa alt monument ridicat în cinstea eroilor locali, căzuți pe frontul de luptă în perioada 1916-1916.

Apelul către târgovișteni a fost făcut de Andrei Gheorghe, un tânăr care a copilărit în acel sat și era profund dezamăgit de starea monumentului aflat în incinta fostului dispensar. Preotul din sat a venit și a făcut o slujbă de pomenire, voluntarii fiind ajutați și de 3 săteni, care au pus la dispoziție o parte din unelte cât și o sursă de curent electric.

În fotografia de grup poate fi observat și Cătălin Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Franceză și alte structuri de recrutare, a participat la 4 războaie și cel care a câștigat definitiv procesul împotriva celor ce vroiau să ridice o mega moschee pe pământul românesc. Văzând înclinațiile naționaliste ale celui care le-a solicitat ajutorul, Bogdan Gheorghe l-a invitat să facă devină membru al Asociației pe Andrei, care nu a stat nicio secundă pe gânduri, acceptând onorat. Până la sfârșitul anului, în care România Mare împlinește 100 de ani, Neamunit va mai avea acțiuni de voluntariat, precum “NEAMUNIT pentru ei”, unde vor face mâncare pentru oamenii cu posibilități reduse, vor depune coroane de flori și dacă vremea le va permite, vor recondiționa alt monument în parteneriat cu Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, din propriile resurse. România 100!

Asociația Neamunit, filiala Târgoviște

 

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Neamunit Târgoviște continuă recondiționarea monumentelor ridicate în cinstea eroilor căzuți pe fronturile de luptă!

  • 21 noiembrie 2018 at 12:06
    Permalink

    DOAMNE AJUTA ACEASTA ORGANIZATIE NEAMUNIT .

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro