ortooxacell kiss2022.gif Flax

Prof.univ.dr. Vinko Kandzija din Croaţia, Doctor Honoris Causa la Târgovişte

Ceremonia de acordare a acestui titlu a avut loc astăzi, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității “Valahia” din Târgovişte. Prof.univ.dr. Vinko Kandzija a contribuit prin cărțile, monografiile, materialele didactice elaborate și publicate la dezvoltarea învăţământului economic superior atât prin instruirea studenţilor, cât şi prin formarea cadrelor didactice.

Târgovişte: A cincea ediţie a Conferinţei Internaţionale de Studii Baltice şi Nordice din România

Evenimentul, organizat de Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice din Târgovişte şi Universitatea „Valahia” din Târgovişte, a început astăzi şi reuneşte cercetători de la diferite universităţi şi instituţii din Europa. Conferinţa continuă şi dezvoltă un proiect iniţiat în 2010, care are ca scop investigarea şi descrierea relaţiilor şi influenţelor între regiunile nordică şi baltică. … Citește mai mult

Civilizaţia, istoria şi cultura nordică şi baltică se reunesc la Târgovişte!

Elevi de liceu şi studenţi  români şi moldoveni  din ciclurile de licenţă şi master de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti dar şi licee şi colegii de renume din judeţul Dâmboviţa şi din ţară iau parte la cursurile şcolii de vară „Lumini Nordice”.  Şcoala de Vară de Studii Baltice şi Nordice se desfăşoară în perioada 29 iulie-11 august 2012 în cadrul Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii „Valahia”.

Latinitatea, sărbătorită încă o dată la Târgovişte

Aici se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână colocviul internaţional “Latinitate – Romanitate – Românitate”, aflat la cea de-a unsprezecea ediţie. El este organizat în preajma datei de 15 mai – Ziua Internaţională a Latinităţii, de către Universitatea Valahia Târgovişte, Primăria Municipiului Târgovişte, Uniunea Latină din România, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Camera Notarilor Publici Ploieşti & Biroul Notarial „Acta Legalia” Târgovişte.
Evenimentul, iniţiat de prof. univ. dr. Petre Gheorghe Bârlea, are loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al UVT, iar secţiunile ediţiei din acest an sunt: „Latinitate vs diversitate culturală în contextul mondializării”, „Dialog intercultural în perspectivă sincronică şi diacronică” şi „Româna şi limbile străine în şcoală şi universitate. Aspecte lingvistice, literare şi culturale”. Printre participanţii la această frumoasă manifestare se numără, ca de fiecare dată, şi invitaţi din străinătate. Lucrările colocviului se încheie astăzi la ora 19.30, dar continuă mâine, după care sunt programate vizite la obiectivele culturale din Târgovişte şi din împrejurimi.

Aici se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână colocviul internaţional “Latinitate – Romanitate – Românitate”, aflat la cea de-a unsprezecea ediţie.