Târgoviştea, din nou centru al latinităţii

Aici se organizează, în perioada 10-12 mai, cea de-a XIII-a ediţie a colocviului „Latinitate – Romanitate – Românitate”, eveniment devenit tradiţie la Universitatea Valahia din Târgovişte, în preajma datei de 15 mai – Ziua Latinităţii.

Read more

Latinitatea, sărbătorită încă o dată la Târgovişte

Aici se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână colocviul internaţional “Latinitate – Romanitate – Românitate”, aflat la cea de-a unsprezecea ediţie. El este organizat în preajma datei de 15 mai – Ziua Internaţională a Latinităţii, de către Universitatea Valahia Târgovişte, Primăria Municipiului Târgovişte, Uniunea Latină din România, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Camera Notarilor Publici Ploieşti & Biroul Notarial „Acta Legalia” Târgovişte.
Evenimentul, iniţiat de prof. univ. dr. Petre Gheorghe Bârlea, are loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al UVT, iar secţiunile ediţiei din acest an sunt: „Latinitate vs diversitate culturală în contextul mondializării”, „Dialog intercultural în perspectivă sincronică şi diacronică” şi „Româna şi limbile străine în şcoală şi universitate. Aspecte lingvistice, literare şi culturale”. Printre participanţii la această frumoasă manifestare se numără, ca de fiecare dată, şi invitaţi din străinătate. Lucrările colocviului se încheie astăzi la ora 19.30, dar continuă mâine, după care sunt programate vizite la obiectivele culturale din Târgovişte şi din împrejurimi.

Aici se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână colocviul internaţional “Latinitate – Romanitate – Românitate”, aflat la cea de-a unsprezecea ediţie.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro