Ștefan, interpelare la Ministerul Sănătății asupra informațiilor care au venit din China în decembrie – ianuarie

Deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, a anunțat că a trimis o interpelare Ministrului Sănătății, pe subiectul Covid-19. Deputatul a cerut  ca opinia publică să știe dacă statul a primit informații despre situația din China, în decembrie 2019 – ianuarie 2020 și care au fost măsurile de preventive luate în acea perioadă.

 

Textul integral al interpelării

Obiectul interpelării:  Criza COVID-19. Să nu ne ascundem după uşă şi să nu le mai comunicăm cetăţenilor numai ceea ce ne convine! 

Domnule ministru,

Constat cu amărăciune, ca toţi românii de altfel, că, în această perioadă de criză, situația unităților spitalicești din ţara noastră nu este deloc una stabilă, care să nu ne îngrijoreze. Avem peste 800 de cadre medicale – medici, asistenți, infirmieri – infectate cu noul coronavirus. Un spital de urgență, cel din Suceava, se află sub comandă militară, din cauza proastei administrări de până acum. De asemenea, sunt nenumărați  medicii și asistenții care reclamă, pe rețelele  de socializare, lipsa echipamentelor speciale de protecție: măști, combinezoane, viziere, halate de unică folosință, ba chiar și mănuși și dezinfectanţi.

 

 

Domnule ministru,

Există cazuri când personalul medical, eroii noștri din linia întâi, reclamă abuzuri la care sunt supuși de către managerii unor spitale, reclamă lipsa de implicare pentru rezolvarea problemelor ivite.

Consider, aşadar, că este necesar, corect şi vital ca, în această perioadă, să se facă o informare în flux continuu asupra tuturor problemelor existente, de la cazuistică la lipsa echipamentelor de protecţie. Toate acestea trebuie relatate, aduse la cunoștința publicului. Dacă ne ascundem după ușă și le servim cetățenilor numai ceea ce ne convine, nu eradicăm coronavirusul, nu disciplinăm oamenii, nu îi determinăm să îmbrățișeze toate măsurile necesare într-o atare situație.

Domnule ministru,

Epidemia de COVID 19 care se extinde în România ar fi putut fi prevenită, dacă  situația  din China ar fi reprezentat un grav semnal de alarmă pentru Guvern și dacă s-ar fi trecut prompt la luarea unor măsuri graduale  de protecție încă de la declanșarea nenorocirii.

În mediul comunicațional, au apărut mesaje potrivit cărora au existat rapoarte alcătuite de instituții subordonare Ministerului Sănătății, care atrăgeau atenția asupra epidemiei de coronavirus din China şi propuneau măsuri, dar Guvernul nu le-a luat în seamă!

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați dacă au existat, în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, informări cu privire la situația din China și către cine au fost transmise. Vă mai solicit, totodată, să-mi comunicaţi şi care sunt măsurile întreprinse de Ministerul Sănătății, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Solicit răspuns în scris.

 

DATA                                                                          DEPUTAT

      22.04.2020                                                                 Corneliu Ştefan

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro