PSD: Execuția bugetară arată niveluri record ale investițiilor și absorbție consistentă de fonduri europene (P)

(P) Execuția bugetară la 9 luni consemnează niveluri record ale investițiilor și absorbție consistentă de fonduri europene

Execuția bugetară arată că guvernarea PSD și-a onorat angajamentul de a crește bunăstarea oamenilor prin majorările de salarii și pensii în condițiile menținerii deficitului bugetar în limitele prognozate, sub 3% din PIB.

În cifre, în primele 9 luni din 2019 comparativ cu perioada similară 2018 , investițiile publice sunt cu 55% mai mari, fondurile europene atrase (plăti efectuate) sunt mai mari cu peste 2 miliarde, iar veniturile colectate sunt mai mari cu 11,6%!

Sunt performanțe care atestă că guvernarea PSD a asigurat baze solide economiei țării care continuă să funcționeze bine în pofida crizei și haosului politic provocate de Iohannis și partidele care au dat jos guvernul Dăncilă și acum nu sunt în stare să pună nimic în loc.

Deficitul bugetar este în parametrii prognozați – 2,6% din PIB. Cu PSD la guvernare România ar fi încheiat anul cu un deficit mai mic de 3% și ar fi respectat astfel angajamentul asumat în fața Uniunii Europene. Preconizatul guvernul Orban, a anunțat deja în așa-zisul lor program de guvernare un nivel al deficitului bugetar mai mare de 3%!.

Cheltuielile bugetului general consolidat – 255,6 miliarde de lei (+15,3%) – reflectă angajamentul ferm al PSD de a crește standardul de viață al oamenilor prin:
• majorările succesive ale punctului de pensie – creștere cu 10% de la 1 iulie 2018 – de la 1.000 lei la 1.100 lei- și cu 15% de la 1 septembrie 2019 – de la 1.100 lei la 1.125 lei.
• creșterea îndemnizației sociale de la 520 lei la 640 lei – de la 1 iulie 2018.
• majorările salariale acordate în temeiul Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
• resursele alocate pentru investiții.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro