PNL Târgovişte: „Cerem Primăriei Târgovişte şi Gărzii de Mediu… să dea un raport în privinţa calităţii aerului pe care-l respirăm”

Distribuie:

„O amendă nu ţine loc de sănătatea populaţiei”

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu îi solicită primarului municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan să se implice în rezolvarea problemei poluării de la COST! Mai mult, acesta consideră că atât Garda de Mediu, cât şi Primăria Târgovişte ar trebui să prezinte săptămânal târgoviştenilor un raport al calităţii aerului pe care îl respiră. Pentru efectuarea acestor măsurători, liderul liberal îi propune primarului Târgoviştei să achiziţioneze două staţii  de măsurare a aerului pe care să le instaleze în zonele cele mai poluate ale oraşului…

„În urma conferinţei noastre de presă de acum o săptămână, Garda de Mediu Dâmboviţa a fost la COST unde a luat atitudine, îi salutăm dar trebuie să înţeleagă că o amendă nu ţine loc de sănătatea populaţiei. Nu înţelegem de ce Primăria Târgovişte nu a luat niciun fel de atitudine şi nu a spus nimic de această problemă deşi teoretic reprezintă cetăţenii acestui oraş.

Ca oameni, ca locuitori ai acestui oraş,  avem dreptul să ştim ce aer respirăm şi dacă suntem în pericol, este o chestie vitală care trebuie înţeleasă. De aceea cerem Primăriei Târgovişte şi Gărzii de Mediu să anunţe, cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână, să dea un raport în privinţa calităţii aerului pe care-l respirăm şi dacă Primăria dă bani pe atâtea prostii poate să dea şi pe două staţii de măsurare a aerului pe care să le pună în zonele cele mai poluate ale oraşului, să primim o informare corectă, săptămânală, pentru că este dreptul nostru şi plătim pentru acest drept.

Primăria Târgovişte reprezintă cetăţenii, iar acum este o problemă foarte importantă pentru calitatea vieţii în acest oraş. Primarul are numeroase pârghii, are instituţii unde poate să intervină. Dacă eu, ca cetăţean, pot să fac o adresă la Mediu, bănuiesc că Primăria Târgovişte are mai multe pârghii să intervină acolo. Dacă eu, ca cetăţean, pot să cer ajutorul Primăriei atunci şi Primăria poate să se ducă la COST într-o discuţie cu acţionarii de acolo, cu directorii de acolo, să vadă cum se poate rezolva favorabil această situaţie. Din punctul nostru de vedere trebuie să nu mai polueze”, a declarat preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, în cadrul unei recente conferinţe de presă.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro