PNL pierde trei supleanți, la Titu. Alegerile anticipate pentru Consiliul Local, scenariu tot mai posibil

Trei din cei șase supleanți rămași pe lista PNL pentru consiliul Local Titu au demisionat săptămâna trecută din partid. Conform surselor noastre este vorba de Ovidiu Popescu, Cristian Bordeianu și Robert Bucur. Aceștia au candidat pe lista liberalilor pentru consiliul local în vara lui 2016. Fără ei, PNL este la mâna social democraților care pot declanșa alegeri anticipate la Titu.

Partidul Național Liberal Titu a decis în decembrie anul trecut  excluderea din partid a 8 din cei 13 consilieri ai partidului, aleși în 2016. (Cei opt consilieri PNL Titu, propuși spre excludere: „relații personale, orgolii și interese au pus în impas organizația) Aceștia au contestat decizia care se judecă, încă, în forurile partidului. Dacă decizia le va fi defavorabilă consilierilor, aceștia trebuie să părăsească consiliul local. Doar că pe lista partidului mai erau la momentul excluderii acestora, doar 6 persoane, din care trei au demisionat. Astfel, PNL va putea avea cel mult 8 consilieri, din 17 cât numară consiliul. Cu 8 consilieri, PNL nu poate impune un viceprimar. În plus, dacă PSD vrea alegeri anticipate le poate declanșa prin demisia celor 4 consilieri ai formațiuni, fără de care consiliul local Titu nu va mai fi legal constituit.

De altfel, edilul orașului Traian Niculae vorbea încă din luna decembrie a anului trecut despre riscul acestor alegeri anticipate, în cazul excluderii din partid a celor 8 consilieri (Strategia PNL a mers strună la Titu – a rămas fără vice! Primarul orașului vorbește de anticipate).

Despre riscul strategiei PNL în cazul Titu a vorbit și deputatul liberal Cezar Preda care a declarat în cadrul mai multor conferințe de presă că situația liberalilor va fi foarte dificilă în lipsa sprijinului primarului Traian Niculae. (Cezar Preda – PNL își distruge organizațiile: „Am distrus Târgoviște, fără nici o soluție, apoi Moreni și acum Titu”)

Sigurii care nu par îngrijorați sunt liderii PNL Dâmbovița. Săptămâna trecută, președintele Marius Caravețeanu se întreba ironic în ce calitate a fost audiat Traian Niculae de către comisia de arbitraj a partidului, prefăcându-se că a uitat că acesta este membru al PNL și primar ales pe listele acestui partid.

 

 


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro