Strategia PNL a mers strună la Titu – a rămas fără vice! Primarul orașului vorbește de anticipate

Distribuie:

Președintele PNL Titu, viceprimarul Teodor Rădoi, a pierdut, astăzi, funcția administrativă în urma unui demers susținut de opt din cei 13 consilieri ai partidului. Totul în urma unui scandal creat în jurul acordării unui titlul de cetățean de onoare al orașului pentru social democratul Ion Nicolae, scandal alimentat de la centrul partidului. Practic PNL Titu s-a rupt definitiv la nivelul consilierilor aleși, opt dintre aceștia întorcând armele împotriva viceprimarului. Cel mai probabil cei opt vor fi excluși din partid, așa cum a amenințat conducerea județeană a partidului înaintea acestei ședințe.

Convocată pentru ora 16:00, ședința era una cu final așteptat. Încă viceprimar în funcție, Teodor Rădoi a răspuns acuzațiilor propriilor colegi, deși deciziile acestora erau deja luate. Acesta a declarat că pleacă cu fruntea sus din funcția în care fusese ales și de cei care astăzi au decis debarcarea sa.

Mult mai radical a fost primarul Traian Niculae. Acesta a vorbit despre implicarea lui Ludovic Orban în situația de la Titu. Conform acestuia, președinele PNL l-ar fi amenințat pe Radoi cu pierderea funcțiilor politice dacă liberali vor vota pentru acordarea titulului.

Traian Niculae a vorbit și despre anticipate. “Eu îmi doresc alegeri la Titu. Să vedem câți consilieri mai luați” a transmis acesta. Teodor Rădoi și-a pierdut mandatul de viceprimar cu 12 voturi pentru (PSD plus opt consilieri PNL) și cinci abțineri din partea restului de consilieri PNL. Nici președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu “Zeus”, și nici alt mare liberal de la centru, nu s-au deranjat să ajungă la ședință pentru a-și apăra viceprimarul.

Traian Niculae a insistat să se aleagă în această ședință și un înlocuitor pentru Rădoi, cel mai probabil pentru a le arăta celor trei tabere că situația este încurcată fără un mediator. Tabăra PNL antiRadoi a făcut singura propunere, în persoană lui Mihai Rareș (foto), care a întrunit doar cele 8 voturi ale taberei. PSD a fost împotrivă și restul liberalilor s-au abținut. Pentru alegerea unui vice este nevoie de 9 voturi, și, cu siguranță, va fi nevoie de o negociere și un consens între cel puțin două din actualele tabere, cel puțin cât vor ai exista acestea în actuala formă.

În doar câteva zile, PNL a ajuns de la situația incredibilă de a avea primar, viceprimar și o majoritate de 13 din 17 în consiliul local, la pierderea edilului, viceprimarului și a majorității în CL la Titu. Este probabil consecința firească a “arderii unor etape”, PNL obținând victoria fulminantă la Titu doar ca urmare a plecării primarului Traian Niculae și a echipei sale de la PSD la PNL la începutul lui 2016. Ca o ironie a sorții, PNL a pierdut Titu de ziua lui Ion Nicolae, pe al cărui titlu de cetățean de onoare au ales să-și etaleze înfrângerea.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro