Ion Nicolae, despre scandalul acordării titlului de “cetățean de onoare”: “Îmi pare rău că s-a ajuns la amenințări”

La 75 de ani, fostul edil al orașului Titu, dar și al municipiului Târgoviște, social democratul Ion Nicolae este în centrul unui scandal care a scindat, culmea, organizația PNL din localitate. Asta după ce a fost adoptată o hotărâre de consiliu pentru acordarea unui titlul de “cetățean de onoare” al orașului Titu, pentru Ion Nicolae. Opt din cei 13 consilieri liberali au votat în favoarea acordării, iar de aici s-a ajuns la dizolvarea Biroului Politic Local, printr-o decizie de la centru, amenințări cu excluderea, dar și inițierea unui demers de schimbare din funcție a viceprimarului liberal, Teodor Rădoi, de către cei opt consilieri liberali amenințați cu excluderea.

Ion Nicolae spune că îi pare rău că s-a ajuns la un asemenea scandal:  “Am o durere în suflet că niste impertinenți au făcut presiuni asupra consilierilor de la Titu, cu o oră înainte de ședința de consiliu. Îm pare rău că oamenii au fost amenințați. Cum să ameninți consilerii aceștia? Cei mai mulți provin din PSD și au muncit să scoată scor pentru PNL.  Eu le mulțumesc tuturor consilierilor, președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, primarului Traian Niculae și președintelui PSD Titu, Vlad Oprea pentru susținere. Îmi pare rău că s-a ajuns la amenințări la adresa consilierilor locali.

În fapt, PNL a câștigat primăria și o majoritate covârșitoare la Titu, după dizidența edilului Traian Niculae care a părăsit PSD în anul alegerilor locale. Cei care cunosc situația locală, știu că Ion Nicolae l-a susținut pe primar, chiar după decizia radicală pe care acesta a luat-o. Așa că în câteva luni de zile, Titu a devenit din roșu complet, galben, PSD abia mai obținând patru mandate din 17. Evident că pe listele PNL Titu sunt foarte mulți oameni proveniți din PSD, care nu ar fi votat niciodată împotriva lui Ion Niculae.

Surse liberale susțin că oameni din PNL Dâmbovița, printre care și Gabriel Grozavu s-ar fi plâns direct la Ludovic Orban că liberalii ar vota acordarea titlului unui fost comunist. “Eu m-am născut într-o perioadă instalată, am fost educat și crescut, și în vechiul sistem și în noul sistem, să fac ceva pentru semenii mei.” spune Nicolae despre anii petrecuți în fncții de conducere, în vechiul regim.usl_alianta_campanie Dacă este adevărat că Gabriel Grozavu este cel care a dat scânteia “luptei anticomuniste” în Dâmbovița, este de-a dreptul hilar, în condițiile în care Gabriel Grozavu a fost candidatul USL (PNL plus PSD) la primăria Târgoviște, pe vremea aceea nefiind deranjat de trecutul aliaților săi, printre care și Nicolae care avea un cuvânt greu în PSD la vremea respectivă. Cât despre cine e mai comunist, Revoluția l-a prins pe Gabriel Grozavu consilier pe probleme de Export Import la S.C.SARO S.A Târgovişte, adică una din funcțiile în care ear aproape imposibil să ajungi fără carnet de partid. Cel mult, despre anticomunism puteau vorbi cei tineri, care nu au apucat acele vremuri. Altfel, discursurile anticomuniste ale foștilor comuniști, tot mai dese în ultima perioadă, sunt doar pretexte.

Astăzi, de la ora 16:00, la Titu a fost convocată o ședință de schimbare din funcție a viceprimarului Teodor Rădoi, printre altele și președinte ales al PNL Titu. Momentul ales coincide cu ziua de naștere a lui Ion Nicolae. Opt dintre liberali au convocat această ședință. Pentru schimbare este nevoie de două treimi din numărul consilierilor aleși, adică de 12 voturi. Vom vedea ce vor face cei patru consilieri PSD, de care depinde, astăzi, schimbarea vicelui. În orice caz, urmează vremuri grele pentru liberalii din oraș, care înainte de USL aveau un singur consilier local la Titu.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro