PNL Dâmbovița a trecut de la plimbatul ursului prin Răcari, la distrugerea propriilor organizații

Distribuie:

În urmă cu câteva săptămâni, ursul care a trecut prin Răcari a deschis o conferință de presă a Partidului Național Liberal Dâmbovița. Câteva minute bune s-a discutat despre cum a trecut animalul, cum a fost alergat cu jandarmii, cum e cu legislația. Mare păcat că ursul nu a făcut adeziune la PNL. Acum liberalii l-ar fi putut purta prin organizații  ca măcar el să joace doar după cum cântă șefii. În lipsa lui le-a rămas circul!

Setea internă de circ a dus, după episodul dizolvării Biroului Politic de la Târgoviște, la luarea unei decizii similare și la Titu. Adică unul din cele două centre urbane în care PNL avea primar, viceprimar și majoritate confortabilă. Avea, pentru că la finalul reprezentației de la Titu, este puțin probabil că se va mai putea baza pe primar, chestiunea viceprimarului și a majorității va fi una tensionată și relativă ca efeciență politică.

Problema de la Titu a plecat de la un vot al Consiliului Local, de acordare a unui titlu de cetățean de onoare fostului edil al orașului, social democratul Ion Nicolae. 8 din cei 13 consilieri PNL au votat în favoarea acordării. Anterior votului, într-o ședință a organizației locale prezidată de Marius Caravețeanu s-a dat o “recomandare” de vot împotrivă. Nu știm dacă septuagenarul Nicolae merită sau nu un astfel de titlu, dar nu pare ca lupta cu “cetățeanul de onoare” să merite circul din organizație. Pentru că au votat contra recomandării lui Caravețeanu, cei 8 au fost amenințați cu excluderea. Consilierii au ripostat și au venit cu propunerea de schimbare din funcție a viceprimarului Teodor Rădoi, acuzat că nu i-ar fi sprijinit suficient, motivând adesea nevoia unui “acord de la centru”. Centru care le-a dat un ultimatum de retragere a propunerii, în caz  contrar fiind, din nou, amenințați cu excluderea din partid.  Tonul discuțiilor l-a enervat și pe primarul Traian Niculae, sensibil la astfel de scandaluri, în urma unui asemenea episod de “pumn în gură” de la centru părăsid, în 2016, și PSD. Și uite așa, o singură dată a prezidat Caravețeanu ședința de la PNL Titu și s-a ales praful și pulberea, în lipsa unei atitudini diplomatice!

Pentru cei care urmăresc mersul, mai drept, mai strâmb, al politicii locale știu că primarul Traian Niculae a părăsit PSD în anul alegerilor, pe fondul unei nemulțumiri legate de atitudinea centrului față de organizația locală, trecând succesiv la UNPR, ulterior a PNL, urmându-l pe fostul peședinte PNL Dâmbovița, Dumitru Miculescu. Cu Niculae și o mare parte din fosta echipă PSD care l-a urmat, din care face parte și viceprimarul Teodor Rădoi, PNL a obținut la Titu un scor istoric, zdrobind practic PSD, cu toată campania negativă pe care social democrații au dus-o din greu în oraș. Cei care au memoria bună își amintesc atacurile președintelui PSD, Adrian Țuțuianu. Chiar anul trecut pe vremea asta, PSD trimitea poliția la Titu să verifice cadourile de Moș Nicolae pentru copiii din oraș.  Tot cei cu memorie bună își amintesc și scorurile  dezastruoase din dreptul PNL Titu din 1989 încoace. E de-a dreptul utopic să speri că vei construi, acum,  o organizație la Titu, pe sămânță de scandal, când oricum liberalii nu au organizații funcționale în toate localitățile județului, dar plimbă ursul prin conferințele de presă unde, cu excepția parlamentarilor, nimeni din PNL local nu vrea să deranjeze PSD.

P.S. Înțelegem că șefii liberalilor au fost împotriva acordării titlului de cetățean de onoare lui Ion Nicolae pe motiv de “comunist”. Evident că Nicolae a fost comunist, la fel ca și liberalii care au umblat pe lângă Ludovic Orban să se plângă de situația de la Titu.  Cel puțin din acest punct de vedere sunt perfect egali. Nu sunt egali, ci mult inferiori, de exemplu, lui Traian Geagu Marinescu luptător anticomunist  executat de Securitate, prin împuşcare şi înjunghiere, în fața casei părințești din Voinești. Două zile cadavrul a rămas în stradă ca exemplu al sorţii pe care o vor împărtaşi cei care se opuneau regimului comunist. În 2015, majoritatea PSD din Consiliul Local Târgoviște respingea acordarea unui titlu de cetățean de onoare pentru Geagu, fără ca liberalii să ia atitudine publică pe acest subiet, deși propunerea le aparținea. Anticomunismul are și el limitele sale! 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro