Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

Cei opt consilieri PNL Titu, propuși spre excludere: „relații personale, orgolii și interese au pus în impas organizația”

Comunicat de presă

“Nu dorim că Partidul Național Liberal să piardă funcția de viceprimar al orașului Titu”

 

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, noi, grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Local Titu, propuși spre excludere de către Biroul Permanent Local, vrem să aducem în atenția publicului punctul nostru de vedere cu privire la distrugerea organizației prin decizia arbitrară a președinților Marius Caravețeanu și Teodor Rădoi.

Organizația PNL Titu a câștigat cu sprijinul activ al tuturor membrilor săi alegerile locale din iunie 2016. Având în vedere victoria din alegerile locale, PNL Titu a obținut cea mai categorică majoritate liberală într-un consiliu local din județ și singura din zona de sud a Dâmboviței.  Această majoritate a acționat  permanent în sprijinul locuitorilor orașului, dar și a organizației din care provine.

Cu toate că am muncit vreme de 2 ani  pentru creșterea și consolidarea unei organizații liberale, suntem acum în fața unei situații care nu are nimic de-a face cu principiile liberale, ci doar cu satisfacerea orgoliilor a două persoane alese și cu votul nostru: Marius Caravețeanu și Teodor Rădoi.

În fapt, cu o oră înainte de ședința ordinară de Consiliu Local din data de 29 noiembrie, am fost convocați telefonic, printr-un mesaj semnat de Marius Caravețeanu,  la o ședință fulger a Biroului Politic Local, prezidată de Marius Caravețeanu, Aurelian Popa și Gabriel Plăiașu. Toți consilierii am participat la această ședință, la care președintele PNL Dâmbovița,  ne-a „ recomandat „ ca la ședința de consiliu să votăm împotriva acordării unui titlu de cetățean de onoare. S-au făcut  presiuni asupra noastră, prin vocea secretarului general Aurelian Popa care ne-a spus că în caz contrar riscăm excluderea din partid. Nu a existat un vot al Biroului Permanent Local sau al Biroului Permanent Județean cu privire la o decizie a organelor statutare ale partidului referitor la votul pentru acordarea titlului de cetățen de onoare. De asemenea, nu a existat un convocator al ședinței și nu ni s-a solicitat să semnăm un proces verbal cu discuțiile din cadrul Biroului. Primarul liberal al orașului Titu, Traian Niculae,a fost anunțat de această ședință printr-un mesaj telefonic, cu patru minute înainte de începerea ei și nu a putut ajunge în timp util.

La ședința ordinară de la ora 16:00, opt din cei 13 consilieri PNL am votat pentru acordarea titlului de cetățean, având în vedere motive obiective care au stat la baza acestei hotărâri de consiliu, deși, în timpul ședinței am primit mai multe mesaje telefonice prin care ni se cerea să respectăm o invocată decizie a Biroului Permanent Județean care nu ne-a fost niciodată comunicată oficial. Considerăm că nu am adus niciun fel  de prejudiciu partidului, votând în favoarea  acestui proiect care nu avea nici o legătură cu politica partidului, ci a fost un vot democratic respectând egalitatea de șanse a fiecărui cetățean al orașului nostru, indiferent de apartenența politică.

În aceeasi zi, la orele 19:00, cei cinci colegi ai noștri care s-au abținut la votul pentru acordarea titlului de cetățean de onoare, au fost convocați la o nouă ședință  în care s-a decis dizolvarea Biroului Permanent Local. Nu au fost convocați toți membrii Biroului și nici unul dintre noi nu am mai fost chemati la partid. Am aflat din presă și de la cetățenii din oraș de dizolvarea biroului și de alegerea unuia interimar din care am constatat că face parte și Aurelian Popa, cel care ne amenințase cu excluderea.

Ulterior acestor decizii arbitrare și abuzive ale partidului, susținute de viceprimarul Teodor Rădoi, împotriva propriilor colegi și ca urmare a faptului că Biroul Interimar a oprit orice comunicare cu noi, am decis să înaintăm și sa susținem o hotărâre de consiliu de înlocuire a viceprimarului Teodor Rădoi, considerând că acesta nu mai poate fi un garant al unei administrații locale transparente și în favoarea cetățenilor orașului, din moment ce susține și impune, în cadrul deciziilor administrative, decizii politice impuse de președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, care nu cunoaște realitățile și nevoile orașului nostru.  În plus, există o ruptură evidentă de comunicare  la vârful administrației locale, între primarul Traian Niculae și viceprimarul Teodor Rădoi, tocmai ca urmare a încercărilor acestuia din urmă să impună decizii politice luate la nivelul conducerii județene a partidului, în cadrul actelor administrative, în defavoarea orașului.

Nu dorim că Partidul Național Liberal să piardă funcția de viceprimar al orașului Titu, deși împotriva noastră s-a luat decizia propunerii excluderii din partid, fiind dispuși să suținem un alt coleg liberal pentru această funcție, având în vedere rezultatele pe care le-am obținut în alegerile locale. Evident, nu îl mai putem susține pe Teodor Rădoi, așa cu dorește Marius Caravețeanu, expunând mai sus câteva dintre motive. Înțelegem din acțiunile conducerii județene a partidului că se preferă să se piardă funcția de viceprimar, nefiind acceptat un alt coleg.  De altfel, la ședința ordinară din 11 decembrie, am nominalizat un alt coleg membru PNL, tânărul Mihai Rareș, la votul pentru funcția de viceprimar. Din păcate, cinci dintre colegii liberali s-au abținut de la vot, așa că liberalul Mihai Rarș nu a obținut decât cele opt voturi ale grupului nostru și nu a reușit să obțină funcția de viceprimar liberal la Titu, fiind începută o criza la nivelul administrației locale. Din votul celor cinci colegi, înțelegem că nu toți liberalii sunt considerați de același rang și că funcțiile nu sunt obținute ca urmare a calității de membru, ci ca urmare a relațiilor personale din cadrul partidului. Aceste relații, orgolii și interese au pus în impas organizația PNL de la Titu, până acum cea mai puternică organizație din sudul județului.

Noi dorim stoparea crizei administrative și politice de la Titu, prin susținerea unul alt coleg pe funcția de viceprimar. Sunt o multitudine de proiecte inițiate de primarul liberal Traian Niculae, care au nevoie de sprijinul unei majorități în Consiliul Local așa cum a fost ea decisă prin vot de cetățenii acestui oraș. Cei care nu doresc stabilitate și continuarea proiectelor sunt Marius Caravețeanu și Teodor Rădoi, lucru evident prin seria de acțiuni pe care au întreprins-o. Nu acceptăm că administratia locală să fie condusă  prin decizii politice date la Târgoviște, fără consultarea celor în care cetățenii orașului au avut încredere și i-au mandatat prin vot în funcțiile de primar și de consilieri locali.

În cazul în care, vom fi excluși din partid, vom acționa în conformitate cu legislația în vigoare în România, apărându-ne calitatea de membri PNL pe care am obținut-o prin liberă voință, dar și calitatea de consilieri locali cu care am fost mandatați.

 

  1. Stan Marin
  2. Stan Daniela
  3. Mihai Rares
  4. Chițu Gabriela
  5. Dragna Catalin
  6. Toma Emil
  7. Marin Aurelian
  8. Dumitru Ion

 

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI