Judecătorii târgovișteni, protest mut împotriva modificărilor din domeniul justiției

Magistrații judecătoriei Târgoviște au protestat astăzi, între orele 16:00 – 16:30, în fața instituției, împotriva modificărilor legislației din domeniul justiției de catre Camera Deputaților, fără acordul CSM.

Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaţilor a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor CE şi a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, care va duce la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel justiţia penală ineficientă”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, judecăror Lucia Șotângeanu.


Judecătorii au ieșit pe scările instituției cu robele și Constituția în mâini. O parte din ei se vor alătura, mâine, protestului care va avea loc în capitală. Este pentru prima dată când magistrații protestează împotriva unor modificări legislative.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca