Judecătorii târgovișteni, protest mut împotriva modificărilor din domeniul justiției

Magistrații judecătoriei Târgoviște au protestat astăzi, între orele 16:00 – 16:30, în fața instituției, împotriva modificărilor legislației din domeniul justiției de catre Camera Deputaților, fără acordul CSM.

Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaţilor a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor CE şi a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, care va duce la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel justiţia penală ineficientă”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, judecăror Lucia Șotângeanu.

Judecătorii au ieșit pe scările instituției cu robele și Constituția în mâini. O parte din ei se vor alătura, mâine, protestului care va avea loc în capitală. Este pentru prima dată când magistrații protestează împotriva unor modificări legislative.

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro