ALDE Dâmbovița se află oficial în campanie. „În dragoste, în război și în campanie nu există reguli”.

 

Dizolvarea Birourilor Politice teritoriale ale filialelor care n-au obținut 5%, candidatura președintelui Călin Popescu Tăriceanu pentru președinția României, guvernarea si coaliția de guvernare dar si validarea noului Birou Politic interimar condus de Ionel Petre, au constituit subiectele din cadrul conferinței de astăzi.

„Oficial, începând de astăzi, suntem în campanie electorală. O campanie pe care o tratăm cu țintă să câștigăm alegerile prezidențiale, nici pe departe să intrăm în turul 2. Marea noastră sarcină este sa ne organizăm ca atare și să-l ducem pe Călin Popescu Tăriceanu în turul 2.

Mizăm, nu neapărat pe forța partidului,, deși considerăm ca după o istorie lungă, avem posibilitatea sa împrăștiem mesajul pentru că separat față de alegerile europarlamentare, cele prezidențiale au o altă țintă. Aici mergem cu omul. Noi,spre deosebire de alții avem acea persoană care poate să ducă o luptă până la capăt, care poate să câștige și care după ce a câștigat, poate să ducă funcția de președinte al României acolo unde trebuie.

Un președinte al tuturor românilor, un președinte care sa nu fie partinic politic, un președinte care să poată să reprezinte România, având la bază experiența în diplomație, în economie și politică.

Ne-am fi dorit ca, coaliția de centru-stânga să aibă un singur candidat. V-am transmis și nemulțumirea mea față de decizia partenerilor de la PSD de a-și delega un reprezentant pentru candidatura la prezidențiale, având la bază mai multe aspecte.

Unele sunt care țin de statistică, care țin de partea pragmatică și matematică, în sensul că în majoritatea sondajelor, indiferent de cine sunt făcute, 80% dintre cei care susțin actuala coaliție de guvernare, l-ar vota pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția supremă de stat, indiferent cărui partid aparține. Din aceștia, 60% l-ar susține inclusiv în primul tur.

Mergem cu încredere pentru că sunt alegeri de persoană. Avem o persoană care este recunoscută la nivel național de către 99,7% dintre cetățenii români.

V-am declarat ca sunt nemulțumit de faptul că intrăm mai mulți în competiție pentru că, n-aș face o paralelă utilizând o metaforă mai puțin mulțumitoare, în sensul că văd competiția pentru alegerile prezidențiale ca o competiție într-un ring. În contextul în care vom avea mai mulți candidați va fi ca o bătălie într-un restaurant, în care nimeni nu mai înțelege cine cu cine se bate, și e foarte posibil să-ți primești un scaun în cap chiar de la cel pe care l-ai ajutat.

Nu am așteptări foarte mari să se revină asupra deciziei, însă mai există o șansă.”,a declarat președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

 

 

Larisa Ungureanu

 


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro