TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – CANICULARE

Cu salariul meu uriaș, de profesor vechi și devotat, am „locuit” zece zile în Kavala, pe mal de Egee. Am plecat sub Grindeanu cel provizoriu și m-am întors sub Tudose,  cel cu fața obosită și cu aer de Văcăroiu. Atacat de nisipul fierbinte am auzit resemnat că doamna Andronescu va fi șefă peste Educație și mi-am zis, amețit de căldură, că am toate șansele să ies la pensie sub domnia celei mai performante și reformiste și abramburicate doamnă ministru. N-a fost să fie… A revenit domn Pop, matematicianul din nord de Românie, care scria pe pagina lui de facebook că a fost internat cu „genuchiul”, mai anii trecuți. Sindicalist de mare cultură! Chiar acum când scriu, îl văd la televizor pe noul meu ministru(!)… Încearcă să răspundă unei întrebări a liderului de sindicat de la una dintre federațiile numeroase, libere și independente, care au fărâmițat unitatea din educație și învățământ, probabil cu ajutorul guvernanților de ieri și de azi. Domn ministru e de o incoerență zdrobitoare. În zece minute reușește să nu spună nimic, să nu lămurească nimic, aruncă vorbele printre dinți, ca o moară care toacă grăunțe seci și cu coaja groasă. În fine, e pierdere de vreme să mai ai vreo speranță.

Dar să revin… La întoarcere, în vama Giurgiu, am petrecut o oră și ceva de așteptare și devălmășie românească la aproape 40 de grade, pe pământul fierbinte al patriei… Doamna veche și nouă ministreasă de interne cred că se pricepea mai bine la treburile de secretară de școală, în Teleormanul natal și deja intrat în istorie. Prin marele cârmaci de azi… Vorba poetului din tinerețea mea, meșter cârmaciul!

Peste noapte am visat că m-au obligat șefii locali să asist la bacalaureat, în cuptorul în care au fiert bieții mei absolvenți din acest an. Iar eu ce fac? Scriu, cu drag, despre țara mea cu viitoare noi impozite și taxe de solidaritate și alte mărunțișuri sofisticate. La început de iulie nimic nu poate să fie mai captivantă decât o lectură la ceas de seară a noului program de guvernare a prietenului din Alexandria. Lectură plăcută tuturor

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – CANICULARE

  • 4 iulie 2017 at 12:11
    Permalink

    🙂 băi, “tuturor”-ilor, da’ ce i-ați făcut profului de-a ajuns să vă blasteme cu lecturarea propusă? 😀 )))

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro