O anchetă internă va stabili vinovații și pedepsele în cazul incidentului grav de la „Bălașa Doamna”

În data de 27.09.2021, în jurul orei 1200, la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște, în pauza dintre orele de curs a avut loc un incident cu violență între doi elevi minori, clasa a VII-a. La solicitarea unui cadru didactic, la fața locului s-au prezentat un echipaj medical și unul de poliție. Din primele informații rezultă faptul că elevului agresat i-au fost acordate îngrijiri medicale, la acest moment fiind în afara oricărui pericol, aflându-se la domiciliu.

Un elev a lovit cu briceagul un coleg, în sala de clasă  – DETALII

Organele abilitate de poliție efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Conducerea unității de învățământ desfășoară ancheta internă conform prevederilor Legii educației naționale 1/2021, cu modificările și completările ulterioare, Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, Statutului elevului și măsurilor privind organizarea procesului de învățământ din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

CJRAE Dâmbovița va asigura, prin consilierul școlar, activități de consiliere individuală a elevilor implicați, cu acordul părinților, precum și activități de prevenire a violenței prin grupul de acțiune antibullying constituit la nivelul școlii, din care fac parte atât cadre didactice, cât și reprezentanți ai elevilor, părinților și autorităților locale.

Este un incident regretabil,  posibil generat și de diminuarea abilităților de relaționare ale elevilor în contextul pandemiei.

Inspectoratul școlar va verifica aplicarea legislației în vigoare, în funcție de constatările rezultate în urma anchetei interne a unității de învățământ.

 

 

Inspector școlar general,

Prof. Cătălina HOMEGHIU

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro