După poze, potopul! Ce se întâmplă la Chindia, CSM, CS și Urban

Nici două luni n-au trecut de la momentele festive surprinse în atâtea instantanee, share-uite pe mai toate rețelele de socializare că deh, like-urile dau bine, și sportul din județul Dâmbovița a început să gâfâie. Chindia e în Liga a II-a, nu mută deloc pe piața transferurilor, iar stadionul a ajuns o ruină, CSM Târgoviște, la baschet, se destramă pe zi ce trece, iar la capitolul volei se presupune că vom avea echipă bună, în schimb nu există decât două jucătoare legitimate. Haos total, dar cu totul neașteptat după un sezon ca cel precedent, încheiat cu fotografii de calendar și cu zâmbete largi, cât o eșarfă cu CSM Târgoviște. Despre buchetele de flori, promisiunile de bine și asigurările că sportul va fi ambasadorul județului, am povestit la vremea respectivă. Bla, bla, bla. An de an se repetă scenariile, doar că primăvara lui 2015 a fost al dracu’ de bună pentru poze. Concluzionând, cu ce ne-am ales după euforia din aprilie-mai:

Chindia – promovare în Liga a II-a la fotbal, viitor aproape nul în condițiile în care nimeni nu investește serios în infrastructură. Cu două găleți de var și “tineri” de 35 de ani, aduși de pe te-miri-unde, nu se poate face performanță, sau în orice caz nu la nivelul dorit. Declarativ, am trecut de la “nu ne propunem promovarea” la “vrem să nu retrogradăm”. Un pas mic în față, dar cu refrenul obsedant al datoriilor care trebuie achitate și pe care nimeni nu știe – sau nu vrea să spună – cine le-a făcut. Ok, înțelegem că autoritățile plătesc – sau vor plăti – pasivul Chindiei, probabil 10-12 miliarde de lei vechi. Aceleași autorități, într-o notă competentă, ar trebui să înțeleagă că asta nu garantează mai nimic în afara prezenței în Liga a II-a. Cum sponsorii evită să se implice, sau pun condiții imposibile, Chindia atârnă de bugetul local. Și joacă pe o ruină, poate pe cel mai urât stadion din Liga a II-a, într-un sezon în care Voluntari sau Ovidiu au arene de Liga I. Cât nu se va mișca nimic în direcția asta, adio fotbal la Târgoviște.

CSM Târgoviște – campioana României la baschet feminin și vicecampioana de la volei: aici ne-am obișnuit, vara înseamnă coșmar pentru orice sportiv. La sporturile de echipă, contractele se încheie pe ultima sută de metri, după ce consilierii locali binevoiesc să aloce fonduri. Situația e aceeași an de an, mai gravă în ultima vreme, după ce FIBA a sancționat Târgoviștea pentru că nu și-a onorat obligațiile asumate față de foști antrenori sau sportivi….

Citește mai mult despre CSM Târgoviște,  CS Târgoviște – cel mai mic buget din ultimii ani și Urban Titu – din fruntașă a Ligii a III-a a ajuns în pragul desființării, în www.dbsport.ro

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “După poze, potopul! Ce se întâmplă la Chindia, CSM, CS și Urban

  • 14 iulie 2015 at 12:19
    Permalink

    Acum trei patru zile citeam pe site ca nu stiu ce domn primar s-a intalnit cu fotbalistii de la Chindia si le -a promis stelele dupa cer.Am comentat ca aceste afirmatii vin din patrea unui om care crede ca o echipa in liga a doua se tine cu ”trei felii de paine cu marmelada ” .Mai am citit despre un alt primar la o nou promovata in liga a treia ca a trimis fotbalistii in concediu la mare (pe banii cui ) si ca pentru promovare a pus la bataie miliarde .Cred ca baietii si fetele de la D.N.A.vor avea serios de lucru daca banii publici pleaca spre fotbal.Si se stie ca in fotbal ”obrazul subtire cu bani negrii se tine ”!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro