Voucherele de vacanţă ale bugetarilor au lovit în pensionari

Biletele de tratament pentru pensionari… în dezbaterea Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice

Miercuri, 20 noiembrie 2019, la Prefectura Dâmboviţa, a avut loc o nouă şedinţă a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pe problemele specifice persoanelor vârstnice, care a fost desfăşurată  în acelaşi timp cu şedinţa Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice. La discuţii a participat şi prefectul judeţului Dâmboviţa, jr. Antonel Jîjîie, iar şedinţa a fost condusă de preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Dâmboviţa, Gheorghe Popa. Şi de această dată vârstnicii din judeţul Dâmboviţa au ridicat problema biletelor de tratament, pentru că în acest an s-a stat mai prost ca niciodată la acest capitol, în condiţiile în care Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa nu a putut să onoreze toate solicitările venite din partea pensionarilor.

Prezentă la discuţii, ec. Mariana Soare, director executiv adjunct al Casei de Pensii Dâmboviţa a explicat celor prezenţi în sală că instituţia pe care o reprezintă a primit în acest an un număr foarte mare de cereri, chiar peste aşteptări, pentru eliberarea acestor bilete de tratament. Însă solicitările venite din partea pensionarilor nu au putut concura cu voucherele de vacanţă ale bugetarilor, care au avut întâietate la momentul semnării contractelor cu hotelurile şi bazele de tratament din ţară. Aşa se face că, în acest an, 1300 de cereri nu au putut fi soluţionate în mod favorabil. Au fost rezolvate numai 3557 de cereri ale pensionarilor dâmboviţeni, în condiţiile în care  anul trecut au fost rezolvate 4604 de solicitări.

,,Am avut în acest an cereri depuse mai mult cu 1035. Nu am putut să acoperim toată nevoia. Într-adevăr, anul acesta a fost cel mai greu în sensul că cererea a fost mai mare decât oferta. Nu s-au putut încheia contracte cu hotelurile din cauza voucherelor de vacanţă, efectiv nu au mai fost locuri. Pensionarii au fost lăsaţi pe ultimul loc. Nu este deloc în regulă ce se întâmplă’’, a declarat directorul adjunct Casei de Pensii Dâmboviţa, ec. Mariana Soare. De departe, cele mai căutate staţiuni balneoclimaterice căutate de pensionarii dâmboviţeni sunt Căciulata, Mangalia, Eforie Nord, Sovata, Covasna, Felix, Herculane, Neptun, dar şi Pucioasa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro