“Promotori pentru democraţie europeană” a ajuns în Fieni

   Vineri, 25 septembrie 2015 de la ora 12:00 a avut loc la Liceul Tehnologic “Aurel Rainu” Fieni sesiunea de informare a elevilor din clasele a XII a, profil real şi uman cu privire la drepturile pe care aceştia le au datorită faptului că trăiesc în Uniunea Europeană.

Prezentarea cu titlul “Tânăr- cetăţean român, european” privind drepturile pe care le au tinerii liceeni a fost realizată de Ionela Crenguţa Şerban, în calitate de “Promotor al democraţiei europene”. Crenguţa Şerban este membru în Departamentul Juridic al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Acţiunea de informare a liceenilor din Fieni face parte din proiectul “ Promotori pentru democraţie europeană” iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia şi Asociaţia Group of the European Youth for Change (GEYC) în perioada 11 mai- 31 decembrie 2015.

Proiectul “ Tânăr- cetăţean român, european” a fost selectat alături de alte 29 de proiecte ale unor tineri din toatăfieni ţara în perioada 1-15 iunie 2015 conform condiţiilor de selecţie şi participare la proiect. Între 1-3 iulie 2015 cei 30 de tineri au participat la o serie de workshop-uri în care au aflat valorile europene, iar între 1 septembrie şi 12 octombrie vor trebui să realizeze propriile acţiuni de comunicare în comunităţile din care provin. Crenguţa Şerban şi ceilalţi promotori vor participa la o vizită de studiu la Parlamentul European din Bruxelles în care vor avea ocazia să observe cum funcţionează instituţiile Uniunii Europene.

Elevii celor două clase de liceu au aflat informaţii despre drepturile consumatorului, dreptul la liberă circulaţie, la muncă, la informare\\ şi orientare. Alte teme abordate în prezentare au fost călătoriile, telecomunicaţiile, infracţiunile şi sănătatea, dar şi cum pot deveni cetăţeni activi ai Uniunii Europene şi vota la alegerile locale şi europarlamentare în aceleaşi condiţii cu resortisanţii ţării în care locuiesc.

De asemenea, elevii au aflat câteva date despre statutul refugiatului, aceasta fiind o temă actuală.

La sfârşitul sesiunii de informare elevii au primit broşuri şi alte materiale promoţionale, dar şi premii (tricouri, şepci, plase, memory styck-uri, pixuri) care să le amintească de drepturile pe care le au ca cetăţeni europeni.

Organizatorii şi participanţii mulţumesc Biroului de Infornare al Parlamentului European în România pentru sprijinul acordat în vederea realizării acestei acţiuni de comunicare locală!

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro