Corecţie de 4 milioane de euro, pentru Staţia de Epurare de la Târgovişte

Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița a primit o corecţie financiară în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, pentru proiectul ”Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște – Sud”. Valoarea contractului a fost de 66.983.381,37 lei fără TVA. Contractul a fost câştigat de Asocierea Strabag AG & Construcții Erbașu S.A. – lider asociere SC Strabag AG.

Autoritatea de verificareDin cadrul Ministerului Fondurilor Europene consideră că în cadrul procedurii de achiziţie, desfăşurată de fosta conducere a Companiei, în cursul lui 2011, clauzele au fost restrictive. Prin caietul de sarcini au fost excluse de la posibilitatea de a participa la licitaţie firmele străine, ceea ce a constituit un avantaj pentru anumite societăţi.

Suma este uriaşă, iar Compania de Apă nu dispune de ea. Va contesta corecţia primită, pentru că, spun reprezentaţii companiei la momentul realizării achiziţiei asemenea clauze nu erau considerate restrictive. Dacă vor pierde contestaţia, singura soluţie pentru achitarea sumei este un împrumut.

Lucrările prevăzute pentru staţia de epurare Târgovişte-Sud fac parte din Proiectul de îmbunătăţire a infrastructurii de alimentare cu apă potabilă şi colectarea şi tratarea apei uzate din judeţul Dâmboviţa, elaborat în vederea asigurării conformităţii cu legislaţia naţională şi a UE, conform perioadelor de tranziţie agreate de România şi UE pentru sectorul mediului.

statie de epurare targoviste

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 5 ganduri despre “Corecţie de 4 milioane de euro, pentru Staţia de Epurare de la Târgovişte

 • 14 octombrie 2015 at 19:48
  Permalink

  Mamix iti raspund eu: MVV este firma de consultanta care,independent de compania de apa,in contract direct cu Min Mediului,a pregatit achizitia unor lucrari,printre care si asta de la Statia de epurare. Din pacate,nu-i mai poate intreba nimeni,pentru ca nu mai sunt in Romania de vreo 5ani. Pe de alta parte,daca au facut greseli,nu cred ca sunt de DNA. Oricum,am scris si mai sus,a scris si redactorul anonim,la vremea respectiva nu a fost o greseala.

  Reply
 • 14 octombrie 2015 at 19:05
  Permalink

  Lucrurile stau cam asa: pentru ca nu au resurse pentru urmatoarea etapa,ministerele prin care se deruleaza aceste proiecte(in cazul de fata Ministerul Mediului),apeleaza la aceasta magarie,de a aplica corectii financiare pe chestiuni foarte delicate si cu multiple interpretari,unele la limita legii,ca sa faca rost de bani.
  Aceasta corectie nu e nici prima,nici ultima si va putea fi castigata in instantele de judecata,cu o conditie: Compania de apa sa fie reprezentata de profesionisti adevarati,nu de caricaturile acelea de juristi carora le tremura izmenele in fata unui judecator. Cu atat mai mult cu cat corectia aceasta este un abuz facut de smecherii de la Bucuresti.
  Povestea asta cu corectiile este de mult un sport national,insa foarte multe au fost anulate de instante.

  Reply
 • 14 octombrie 2015 at 8:59
  Permalink

  O “corectie” necesara privind precizarea celor care vor suporta consecintele (in cazul in care va deveni definitiva decizia ) : consumatorii de apa din judetul Dambovita care sunt clienti ai SC COMPANIA DE APA …!!!! Corect ?

  Reply
 • 13 octombrie 2015 at 18:02
  Permalink

  Nu doamna,nu va face COMPANIA un imprumut ,va trebui sa plateasca consultantul angajat la acea data , nu de CATD ci de Ministerul Mediului . Numele de MV V spune cuiva , ceva ? Se aude poate si la DNA ?

  Poate mai raspund si mai marii judetului ,fosti si actuali ,de cat isi ,,baga ” nasul in CATD ca niste,, grofi ” ?

  Pe ei nu ii intreba nimeni?

  Sa auzim de bine!!!

  Reply
  • 14 octombrie 2015 at 16:58
   Permalink

   Chiar,cine este MVV ! Daca stiti cevasi nu sesizati DNA-ul este nasol pentru dvs.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro