Comisia Europeană ajută disponibilizații Mechel Târgoviște și Mechel Câmpia Turzii

Distribuie:

Comisia Europeană a propus să se aloce României 3,6 milioane de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEG) pentru a ajuta 1.000 de foști salariați ai întreprinderilor SC Mechel Câmpia Turzii S.A și SC Mechel Reparații Târgoviște SRL să își găsească noi locuri de muncă.

Propunerea a fost transmisă spre aprobare Parlamentului European și Consiliului de Miniștri al UE.

România a solicitat sprijin din partea FEG în urma concedierii a peste 1.500 de lucrători ai companiilor menționate. Concedierile au fost consecința creșterii concurenței din partea unor producători de produse siderurgice din alte părți ale lumii. Costul total estimat al pachetului de măsuri este de 7,14 milioane de euro, din care FEG ar urma să pună la dispoziție jumătate.

László Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, a declarat în legătură cu acest subiect: „În UE, fabricarea de produse siderurgice finite și semifinite a fost grav perturbată ca urmare a intensificării concurenței din partea unor țări din afara UE, în special din partea Chinei. Propunerea de astăzi ar contribui la pregătirea a aproximativ 1.000 de foști lucrători siderurgiști din regiunea Cluj, România, pentru noi oportunități de angajare sau pentru a-și înființa propriile întreprinderi”.

România a solicitat sprijin din partea FEG în urma concedierii a peste 1.500 de lucrători ai societăților Mechel Câmpia Turzii și Mechel Reparații Târgoviște din România. Concedierile au fost consecința creșterii concurenței din partea unor producători de produse siderurgice din alte părți ale lumii.

Măsurile cofinanțate de FEG ar ajuta 1.000 de lucrători să își găsească noi locuri de muncă, oferindu-le orientare în carieră și evaluarea competențelor, formare profesională, sprijin pentru antreprenoriat și diverse tipuri de indemnizații. Una dintre măsurile emblematice va consta în acordarea de sprijin unui număr de 250 de lucrători pentru a înființa o întreprindere cooperativă care va produce echipamente sportive. Costul total estimat al pachetului de măsuri este de 7,14 milioane EUR, din care FEG ar urma să pună la dispoziție jumătate.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro