S-au afișat rezultatele competiției Școală Europeană. Dâmbovița are două licee premiate

Ministerul Educației a publicat lista celor 65 de unități de învățământ declarate câștigătoare în competiția Şcoală Europeană, ediția 2014.

Din județul Dâmbovița, se află pe listă doar două dintre cele patru unități de învățământ înscrise în competiția pentru certificatul de Școală Europeană. Este vorba despre Liceul Tehnologic Voinești, clasat pe locul 48, cu 135 de puncte, din 200 posibile, și Liceul teoretic Moreni, clasat pe locul 58, cu 128 de puncte.

În concurs au fost înscrise și  Liceul Teoretic IC Vissarion Titu și  Şcoala Gimnazială nr. 4 Moreni, care nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a primi titlul de Școală Europeană, clasându-se pe locurile 94, respectiv, 106, din cele 117  unități de învățământ înscrise.

Primele trei locuri pe listă au fost ocupate de școli din Vaslui și Buzău.

Anul trecut, în judeţul nostru, cinci licee au candidat pentru titlul de Şcoală Europeană, toate clasându-se în primele 26 de locuri, din cele 116 candidate: Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște, Colegiul Național Niculaie Titulescu Pucioasa, Colegiul Național Ion Ghica Târgoviște, Grupul Școlar Voievodul Mircea și  Liceul de Arte Bălașa Doamna.

În anul 2012, primul loc la această competiție a fost ocupat de Școala Coresi Târgoviște, iar locul 3 de Grupul Școlar Industrial Moreni.

Competiţia Școală Europeană constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Odată obţinut, certificatul ‘Şcoală Europeană’ este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro