Grâul și porumbul rămân ” regii” terenurilor agricole dâmbovițene. Tutun și paulownia, doar ca ” experimente”

Așa cum fac de zeci de ani, agricultorii dâmbovițeni continuă tradiția și însămânțează terenurile arabile cu aceleași culturi: grâu, porumb, orz, floarea soarelui și, de câțiva ani încoace și rapiță.

Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al Direcției Agricole Județene, agricultorii dâmbovițeni și-au propus anul acesta să înființeze o suprafață de 50.472 de hectare, din care 5200 hectare cu rapiță, 35.252 hectare de grâu și 6600 hectare orz și orzoaică de toamnă, un program care nu iese din specificitatea județului.

Reprezentanții DAJ Dâmbovița spun că, în ultimii ani, culturile de floarea soarelui și rapiță au câștigat teren, iar cultura de porumb este însămânțată, an de an, pe cel puțin 60.000 de hectare de teren.

Foarte puține sunt hectarele cultivate cu tutun (17 ha), soia (11 ha), plantații viticole (324 ha) sau paulownia, cultivată în localitatea Vișina, dar doar în fază experimentală.

Paulownia este un copac-minune, originar din China, care ajunge la o înălțime de 20 de metri în doar 3 ani. La această vârstă, el are deja o masă lemnoasă de 0,3 metri cubi și poate fi recoltat, furnizând un lemn de esență dură, curat și fără noduri, ideal pentru realizarea de produse de lux (iahturi, avioane ușoare, instrumente muzicale, mobilă scumpă).

 Citește și

28 noiembrie, data limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul specific în agricultura ecologică 

LEGUMICULTORII ALE CĂROR SOLARII AU FOST DISTRUSE DE GRINDINĂ AU FOST DESPĂGUBIȚI

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro