Fermierii dâmbovițeni “fug” de aplicația IPA-online

Fermierii dâmbovițeni nu se înțeleg prea bine cu aplicaţia IPA-online, un instrument util pentru ei atunci când depun cereri de sprijin pe suprafață.

Chiar dacă toţi cei 11.868 de fermieri dâmboviţeni care au depus până acum cereri pe suprafaţă au folosit IPA online, iar declaraţia de suprafaţă şi digitizarea parcelelor se face cu ajutorul funcţionarilor APIA, pentru că cererile nu se pot completa altfel, această aplicaţie nu este tocmai pe placul fermierilor.

Aplicația IPA-online permite identificarea parcelelor agricole pe care le cultivă un fermier.

Precizia identificării şi pozitionării pe hartă a parcelelor sunt date de precizia cu care utilizatorul/ fermierul le-a identificat pe teren şi apoi le-a transpus pe hartă.

Cu cât mai corect este completată Declaraţia de suprafaţă în cadrul Cererii de sprijin pe suprafaţă, cu atât mai repede utilizatorul terenului va putea primi sprijinul financiar. De asemenea, sunt evitate sancţiunile anuale şi/sau multianuale, fermierul putând astfel avea o previziune corectă asupra sumelor pe care le va încasa în timp din fonduri europene şi de la bugetul naţional, pe suprafaţă.

“Fermierii nu înțeleg faptul că această aplicație IPA-online pe care o au și ei la dispoziție pe internet este foarte prietenoasă, deci, dacă sunt fermieri care folosesc alte aplicații de pe telefoanele mobile, ezită să folosească aplicația asta de pe internet, măcar să aibă o estimare sau o evaluare a situației parcelelor dânșilor”, a afirmat Cristina Simionescu, director adjunct APIA Dâmbovița.

“Să vină și să ne spună și nouă exact câteva elemente precise să îl putem ajuta la digitizare, pentru că nu avem noi de unde să știm unde își muncește el terenul….. Îmi  pare rău să spun că au nevoie în continuare de ajutorul nostru. 2009  fost primul an în care s-a mers pe aplicaţia IPA-online și suntem în 2014. Indiferent că este mic fermier sau mare fermier, are nevoie de ajutorul funcționarului la digitizare, la poziționare, la verificarea actelor”, a completat Oana Năstase, consilier și purtător de cuvânt al APIA Dâmbovița.

 


Regata

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]tadambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro