Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Când inducerea travaliului devine necesitate

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Inducerea travaliului este o procedură de a stimula travaliul cu medicamente şi tehnici medicale, pe care medicii specialişti o recomandă în anumite situaţii, fireşte cu spitalizarea gravidei, pentru ca starea ei şi a fătului să fie monitorizate. “Când există o suferinţă fetală cronică sau acutizată, o sarcină depăşită cronologic, apariţia unei afecţiui care se suprapune sarcinii precum hipertensiunea arterială sau preeclampsia, se impune inducerea travaliului”, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie şi director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Metodele de inducere a travaliului nu pun în niciun risc gravida sau fătul, fiind menite să facă posibil miracolul naşterii, dar dacă în această procedură intervine vreo dificultate, se trece la cezariană.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Citeşte şi:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Mâncarea picantă induce travaliul?

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Hemoragia postpartum

Cabinetul doctorului Andrei Tomescu, dotat cu cel mai performant Ecograf 4D din regiune

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media