Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Mâncarea picantă induce travaliul?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Uneori, gravidele care sunt pe ultima sută de metri cu sarcina caută soluţii pentru declaşarea travaliului astfel încât bebeluşul să nu se mai lase aşteptat. Alteori, gravidele privesc cu scepticism fiecare activitate pe care o au de desfăşurat pentru a evita declanşarea prematură a travaliului. În ambele cazuri este util de ştiut dacă metodele cunoscute în popor sunt într-adevăr cauze pentru naştere sau doar mituri nedovedite ştiinţific.

Între metodele aşa-zis consacrate de declanşare a travaliului se numără şi consumul mâncării picante. În popor, această metodă este recuoscută ca una cu efect garantat. Însă este desfiinţată de medicii specialişti. “Nu există o legătură de cauzalitate dovedită ştiinţific între mâncarea picantă şi travaliu. Dar nu este recomandată gravidelor pentru că este un iritant al sistemului digestiv şi poate agrava o boală hemoroidală şi astfel să afecteze sarcina” precizează dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experienţă de peste 20 de ani în Maternitatea din Târgovişte.

Cât despre metodele prin care se poate induce travaliul şi situaţiile în care se impune folosirea lor, acest subiect va fi dezbătut într-un viitor material al rubricii noastre.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media