Dâmbovițeanul Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății

Dâmbovițeanul Vlad Voiculescu, originar din localitatea Brănești, cunoscut ca și cofondatorul “Rețelei citostaticelor”, este noul ministru al Sănătății, după ce a depus jurământul, vineri după-amiaza, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Noul ministru al Sănătății are o experiență de peste 10 ani în consultanta financiară la Viena și în activități caritabile în domeniul sănătății în România. La Viena, a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în Romania și ocupa, înaintea numirii la Ministerul Sănătății, funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 asa numita Rețea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Rețelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din Romania și din afară, initiațiva reușind să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.

În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coaliție europeană care luptă pentru drepturile pacienților diagnosticați cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienților ai European Society of Medical Oncology.

în noiembrie 2015 a inițiat discuțiile cu spitalele din Austria și a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul și tratamentul pacienților de la Colectiv în spitale din Austria și Germania.

Îb 2014 a fondat, alături de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabăra destinată exclusiv copiilor cu afecțiuni oncologice din România. Tabăra este gratuită și funcționeaza pe baza de voluntariat și donații.

preluare www.hotnews.ro


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro