Dâmbovițeanul Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății

Distribuie:

Dâmbovițeanul Vlad Voiculescu, originar din localitatea Brănești, cunoscut ca și cofondatorul “Rețelei citostaticelor”, este noul ministru al Sănătății, după ce a depus jurământul, vineri după-amiaza, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Noul ministru al Sănătății are o experiență de peste 10 ani în consultanta financiară la Viena și în activități caritabile în domeniul sănătății în România. La Viena, a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în Romania și ocupa, înaintea numirii la Ministerul Sănătății, funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 asa numita Rețea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Rețelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din Romania și din afară, initiațiva reușind să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.

În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coaliție europeană care luptă pentru drepturile pacienților diagnosticați cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienților ai European Society of Medical Oncology.

în noiembrie 2015 a inițiat discuțiile cu spitalele din Austria și a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul și tratamentul pacienților de la Colectiv în spitale din Austria și Germania.

Îb 2014 a fondat, alături de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabăra destinată exclusiv copiilor cu afecțiuni oncologice din România. Tabăra este gratuită și funcționeaza pe baza de voluntariat și donații.

preluare www.hotnews.ro

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro