Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Traficanți și consumatori de droguri, într-un liceu din Găești! 7 persoane reținute – VIDEO

 Mare agitaţie în oraşul dâmboviţean Găeşti. Mascaţii au descins în casele a şapte dealeri de etnobotanice, dar şi droguri de mare risc. În total sunt paisprezece suspecţi, însă doar şapte dintre aceştia au rămas după gratii. Mai grav este ca toţi sunt tineri şi chiar adolescenţi, iar drogurile erau vândute în instituţiile de învăţământ în care activau dealerii.

Tinerii care vindeau droguri şi erau la rândul lor consumatori, acţionau în cercuri restranse, formate în mare parte din elevi. Doi dintre principalii dealeri, abia au finalizat clasa a XII-a la Liceul tehnologic Iordache Golescu Găești şi în loc să susţină Examenul de Bacalaureat, au ajuns după gratii. În liceul în care erau elevi s-a aflat de mult timp de activitatea suspectă a celor doi, iar anchetele au fost demarate rapid. Nu doar poliţia a intrat pe fir, ci şi conducerea liceului a încercat să ia măsuri, alături de părinţii adolescenţilor.

Chiar şi aşa, există riscul ca în cadrul instituţiei de învăţământ să mai fie elevi care au preluat obiceiurile celor doi colegi în ceea ce priveşte consumul şi vânzarea de droguri. Profesorii spun că nu şi-au dat niciodată seama că cei doi au consumat substanţe interzise. Au observat totuşi că aveau un comportament diferit.

Profesorii s-au confruntat cu o situaţie şi mai dificilă în trecut, când un elev a ajuns în comă la urgenţe, în urma consumului de etnobotanice.

Părinţii dealerilor au fost informaţi despre activitatea ilegală a adolescenţilor. Acum se feresc să dea declaraţii, iar în trecut le-au luat apărarea copiilor. Vecinii ştiau cu ce se ocupă tinerii.

Părinţii colegilor de liceu se tem pentru siguranţa copiilor şi cer măsuri drastice de pedepsire a adolescenţilor care au apucat-o pe căi greşite.

Tinerii au procurat din municipiile Bucureşti şi Piteşti diverse cantităţi de cannabis şi substanţe cu efect psihoactiv pe care le-au comercializat către diverşi tineri consumatori de astfel de substanţe de pe raza oraşului Găeşti şi a comunelor limitrofe. Şapte dintre cei paisprezece suspecţi au fost reţinuţi pentru 30 de zile.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Flax Gopo
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media