Razie a poliției în Târgoviște și împrejurimi! Ce au urmărit și ce au descoperit

Ieri, 15 iunie, în intervalul orar 07:00-12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi cei de la secţiile de poliţie rurale din arondare au desfăşurat o razie pe aria de competenţă, pe linia depistării şi sancţionării faptelor antisociale. Astfel, polițiștii au controlat 49 de societăți comerciale și 112 autovehicule și au verificat 185 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.690 de lei.

Din totalul amenzilor, 27 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 7 la H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, celelalte fiind pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, 72 de participanţi la traficul rutier au fost amendaţi pentru abaterile comise.

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată, în valoare de 2.543 de lei, au retras două certificate de înamatriculare și au imobilizat un atelaj hipo.

Exemple:

Polițiștii au depistat un bărbat din Mănești în timp ce conducea pe raza localității Dragomirești un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

Pe numele său, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat din Malu cu Flori, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1 m³ de material lemnos, fără să dețină documente justificative de proveniență ori transport.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos și atelajul hipo au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro