Tot mai multe incidente în Bucegi! Turiste din Bucureşti, rătăcite în munte

Două tinere din Bucureşti, aflate în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost ajutate de jandarmii montani. 

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., în urma unui apel prin SNUAU „112”, jandarmii montani de la posturile ordine publică Peştera şi Zănoaga împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Salvamont Dâmboviţa au intervenit în zona Plaiul lui Păcală din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turistele, două tinere din Municipiul Bucureşti au plecat într-o drumeţie pe traseul montan           Babele-Piatra Arsă, iar la un momentdat, la lăsarea întunericului acestea au rătăcit traseul marcat, din cauza necunoaşterii zonei şi a ceții.

În urma solicitării, salvatorii montani s-au constituit în două echipe de căutare, o echipă de jandarmi montani a plecat pe traseul Piatra Arsă-Babele şi o echipă de lucrători ai salvamont pe traseul Peştera-Babele. La un momentdat, jandarmii montani ajunşi în apropiere de zona Babele le-au reperat pe cele două tinere şi imediat au direcționat cealaltă echipă spre zona indicată.

În cele din urmă turistele au fost salvate şi conduse în condiții de siguranță în zona Peştera, de unde au fost preluate de către părinți, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Acțiunea de salvare a început la ora 20.45 şi s-a încheiat la ora 23.45, iar pe timpul acesteia s-a cooperat cu jandarmii montani de la Sinaia şi cu poliția pentru platoul montan Padina.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

interventie jandarmi (1)


Regata

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Tot mai multe incidente în Bucegi! Turiste din Bucureşti, rătăcite în munte

 • 29 octombrie 2015 at 16:04
  Permalink

  Am si eu o curiozitate, ce inseamna ”lucrator” din cadrul serviciului salvamont db?
  Suna cam anapoda…a zilieri. Cat despre jandarmi, baietii astia parca-ar fi supermeni. Intervin, salveaza, recupereaza…foarte tare.

  Reply
 • 21 septembrie 2015 at 11:12
  Permalink

  Bai fratilor,daca fetele au mers de la Babele la Piatra Arsa ,in coborare deci,salvamontistii aia ce cautau de la Pestera la Babele?E ca si cum cineva s-a ratacit in Vitan si astia o cauta incepand de la Otopeni.Buni si astia din munte.Jandarmii au venit comod cu masina si s-au intalnit cu ele.Ca Plaiul lui Pacala este pe traseul Pestera -Piatra Arsa ,asta stie si ala mic de merge pe munte cu taicasu.
  Au dat-o si ei ca au activitate ,ca da bine la jurnale si la justificari.Ne miram ca au fost si salvamontisti sau au bagat-o doar la oha,,

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro