Sorana Cîrstea, donație pentru copiii născuți prematur din Dâmbovița

Distribuie:

Ziua Internațională a Prematurilor. „Salvați Copiii” România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit

Organizația „Salvați copiii” și colectivul secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, au marcat, astăzi, „Ziua Internațională a prematurilor”, eveniment care a fost dedicat copiilor născuți prematur care au luptat încă din primele secunde de viață.

La eveniment au participat: Roxana Aldea, medic primar neunatolog, Sorana Cîrstea, care a donat Spitalului Județean Târgoviște, în luna iulie, din banii câștigați în meciul România-Elveția, un incubator; Gabriela Alexandrescu, președintele executiv „Salvați Copiii” ,asistenți medicali și copiii născuți prematur alături de părinții acestora.

„Salvați Copiii România a pornit campaniile de strângere de fonduri de la un adevăr extrem de dur. În România, mor de două ori mai mulți copii în primele luni de viață, față de media europeană, iar una din cauzele majore ale deceselor infantile este prematuritatea.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Până acum noi, cei de la Salvați Copiii, am echipat cu aparatură performantă 96 de maternități și secții de nou-născuți cu 630 de echipamente medicale moderne, contribuind la salvarea a peste 72.000 de copii.”, declară Gabriela Alexandrescu.

Ca maternitate de grad 3, de doi ani îngrijim prematuri din toată regiunea – Prahova, Argeș, Ialomița, Teleorman, Vâlcea, Olt. Ne-am dori o mai mare implicare a Ministerului Sănătății. Așteptăm cu nerăbdare dotarea cu incubatoare promisă de aproape patru ani și ne dorim obținerea finanțării pe axa prioritară, a maternității din Târgoviște, singura maternitate de grad 3 din țară, uitată de finanțare de doi ani, în ciuda numeroaselor memorii și solicitări”, precizează dr. Roxana Aldea, șef secție neonatologie Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

 

Astăzi nu este despre mine este despre acești copii minunați despre acești părinți care au început, să spun, greu, această luptă, unde, sunt sigură că acum toate sunt bune și sunt foarte fericiți de ceea ce trăiesc prin prisma copiilor, dar, și despre echipa medicilor aici prezentă, care sunt pur și simplu niște îngeri salvatori, dar și despre „Salvați copiii” și eforturile lor de a dota maternitățile, și în special, de a ajuta secția de Neonatologie.

Eu sunt o târgovișteancă mândră și în momentul în care am vrut să ajut, mi-am îndreptat privirea către Târgoviște.

Sunt foarte apropiată de copii, la rândul meu îmi doresc foarte mulți, și atunci, a fost o decizie ușoară despre locul în care să-mi îndrept atenția. Salvarea nou-născuților prematur ar trebui să fie o prioritate națională, de care să fim conștienți cu toții. Nicio mare victorie nu se poate obține fără să ai la dispoziție instrumente bune și o echipă alături de care să construiești. Mă bucur că medicii, Salvați Copiii și nou-născuții prematur m-au primit în echipa lor, aceasta este o echipă a vieții. Pentru mine este o bucurie să pot vedea acești copilași, sa știu ca am adus și eu ceva în plus.”, spune tenismena târgovișteană.

În numele tuturor femeilor care au născut prematur, două mămici au adus câteva cuvinte de mulțumire și de laudă pentru medicii secției de Neonatologie și pentru echipa „Salvați Copiii”.

 

„Chiar dacă lucrez în domeniu, în momentul în care am luat contact cu doamna Doctor Aldea, am fost mamica 100%. E adevărat ca în acele minute te uiți la doamna Doctor ca la un Dumnezeu și vezi cum urmărește toți indicatorii și paramaterii aceia pe care tu nu ii înțelegi, iar tu ca mamă ești absolut copleșită de toate fricile pe care le ai și de toate îngrijorările”, declară una dintre mămici.

„Fiul meu este născut în condiții speciale, într-un moment special, și a fost îngrijit cu multa dedicație, cu multa dăruire, cu mult atașament, ca oricare alt copil. Acum este un copil de 9 ani, frumos și sănătos, iar asta se datorează minunatei echipe de la Neonatologie”, adaugă vizibil emoționată o altă mămică.

 

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 20% din impozitul pe profit

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale Organizaţiei.

Larisa Ungureanu

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro